.20SIX WEBLOG SERVICES

Eerste Websoap voor en door Webloggers

Dat webloggen, de nieuwe hype in internettend Nederland, tot verrassingen zou leiden was al duidelijk. Maar dat webloggers het initiatief zouden nemen om eigenhandig een soap te schrijven om een van Nederlands populairste series; Meiden van de Wit, te beconcurreren is iets wat niemand had verwacht.

En toch is dat precies wat er gebeurd is. Enkele van de webloggers bij 20six, het pan-europese weblogplatform, hebben de weblog-format gebruikt om op creatieve wijze de welbekende door Campina gesponsorde serie te parodieren. Het begon allemaal toen de blogger Eenkopjethee zag dat er in Meiden van de Wit geen enkel persoon voorkwam met een donker tintje. Andere bloggers namen de uitdaging aan voor een tegenoffensief en begonnen met het ontwikkelen van een aantal karakters en een setting.

De soap staat nu bekend als De chocolademelkfabriek(kortweg CMF) en trekt nu al, slechts enkele weken na haar begin, al meer dan honderd lezers per dag. Een verslavende mix van passie, drama, drugs, sex en chocolade maken dat je deze soap moet blijven volgen. Nieuwsgierig geworden?

Kijk op www.20six.nl/ennou!


03 nov 03 10:01