Gemeente Oldenzaal


Gepubliceerd op 3-11-2003 Gemeente Oldenzaal genomineerd voor de gemeentecompliment De gemeente Oldenzaal heeft zich in april 2003 ingeschreven voor de GemeentenCompliment. Gemeenten die goed vrijwilligersbeleid ontwikkelen en daarmee het plaatselijk vrijwilligerswerk stimuleren, komen in aanmerking voor het GemeentenCompliment. Gemeente Oldenzaal is genomineerd voor dit GemeentenCompliment.

Op donderdag 13 november 2003 om 11.30 uur krijgt de gemeente bezoek van een delegatie van de Commissie Vrijwilligersbeleid. Tijdens dit bezoek krijgt de gemeente de mogelijkheid om de inschrijving toe te lichten. Op grond van de bevindingen van de delegatie selecteert een deskundige jury de drieprijswinnaars. Op 9 december worden de winnaars bekend gemaakt.

De gemeente Oldenzaal is genomineerd om de volgende redenen:


* Omdat de inzet vrijwilligersbeleid van de gemeente Oldenzaal structureel van aard is.

* Omdat het vernieuwende beleid gericht is op alle sectoren van het vrijwilligerswerk.

* Omdat het beleid interactief tot stand is gekomen.
* Omdat de politiek-bestuurlijke aandacht groot is.
* Omdat de gemeente contact blijft zoeken met het vrijwilligerswerk.
* Omdat de gemeente niet alleen subsidie vertrekt, maar ook wil stimuleren, waarderen en ondersteunen.

* Omdat de gemeente goed toegankelijk is voor vrijwilligers(organisaties).

* Omdat het ingestelde lokaal comité (waarin vertegenwoordigers uit de hulpverleningssector, maatschappelijke sector, recreatieve sector en sociaal culturele sector en de gemeente zit-ting hebben) werk maakt van de haar toebedeelde taak om waarderende, stimulerende en wervende activiteiten tot stand te brengen.
* Omdat de gemeente de circa 7.500 vrijwilligers graag wil behouden.