Politie Flevoland

Aanhoudingen in Almere en Dronten

Flevoland 03-11-2003 - De politie heeft afgelopen weekend in Almere en Dronten diverse aanhoudingen verricht.

Almere De politie heeft zaterdagmiddag in een winkel aan de Stadhuisstraat een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij had een goed meegenomen zonder te betalen. Na onderzoek bleek dat de man ook nog een aantal andere winkeldiefstallen had gepleegd in diverse winkels in Almere. Na overleg met justitie is besloten de man in verzekering te stellen.

Aan de Zadkinestraat is zaterdagmiddag een 13-jarige jongen aangehouden, omdat hij een bromfiets aan het stelen was. Deze stond voor de flat en was eigendom van een 42-jarige Almeerder. Een groepje jongens probeerde zijn bezit te ontvreemden, toen de Almeerder dit zag, wist hij uiteindelijk één van de jongens aan te houden en over te dragen aan de politie. Die heeft de jongen overgebracht naar het politiebureau, waar hij na het opmaken van een proces-verbaal weer werd heengezonden.

Dronten De politie in Dronten heeft zaterdagnacht twee jongens van 14 en 15 jaar uit Dronten aangehouden. Agenten kwamen de twee tegen op Handelsweg, waar ze reden op een onverlichte bromfiets. In de buurt van het politiebureau konden de twee worden aangehouden. Hiervoor werd een aantal bekeuringen geschreven, onder meer voor het negeren van een stopteken. Na verdere controle en onderzoek bleek dat de jongens meer op hun kerfstok hadden. Zo zouden ze vermoedelijk verantwoordelijk zijn voor een aantal fietsendieftallen, waarvan ze de opbrengst verzameld zouden hebben op een terreintje aan de Energieweg. De politie heeft de jongens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar ze werden ingesloten. Ook de ouders werden ingelicht. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.