Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

Chemie en energie is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

31-10-2003

Teleurstelling over sluiting Vredestein Renkum

CNV Chemie en energie is teleurgesteld over de voorgenomen sluiting van Vredestein in Renkum. Hierdoor raken vrijwel alle 105 werknemers hun baan kwijt. Slechts een klein deel van de productie wordt, met enkele arbeidsplaatsen, overgeplaatst naar Enschede.

De directie noemt het besluit onvermijdelijk. Het bedrijf leidt al jarenlang verlies als gevolg van de concurrentie en de overcapaciteit op de Europese markt. Er is regelmatig gereorganiseerd, maar zonder voldoende succes, waardoor nu het perspectief op verbetering ontbreekt.
Namens CNV Chemie en energie gaat bestuurder Wim Nattekaas met de directie onderhandelen over een sociale begeleidingsregeling. Nattekaas: Vredestein wil via herplaatsing in andere vestigingen en via outplacement proberen te voorkomen dat werknemers op straat komen te staan. Dit zal in de huidige tijd echter een zware klus worden. Hoewel mijn indruk is, dat de directie zijn best heeft gedaan het bedrijf te redden, ben ik toch teleurgesteld. Gezien de situatie in de markt bleken overnames of fusies helaas niet mogelijk.

Voor nadere informatie
tel.

Houten, 31 oktober 2003

Nadere inlichtingen:

Wim Nattekaas (vakgroepbestuurder),
0529-454545