Politie Flevoland

Inbraak op heterdaad

Zeewolde 03-11-2003 - Surveillerende agenten troffen in de nacht van zondag op maandag op de Marconiweg een onbeheerde auto aan, waarvan de motor nog warm bleek te zijn. In de auto stond een tas met inbraakgereedschap.

Terwijl de agenten de gegevens van de auto natrokken en onderwijl de zaak van afstand in de gaten hielden, zagen zij de auto onverlicht wegrijden. Tijdens de hierop volgende achtervolging over de Gooiseweg in de richting van Almere werden hoge snelheden (tot boven de 200 km/h) bereikt. In totaal werden zes politieauto's bij de achtervolging ingeschakeld.
Op de Waterlandseweg in de gemeente Almere zette de bestuurder zijn auto aan de kant en vluchtte te voet een weiland in. Daarop werd een diensthond ingezet, die het spoor kon volgen en de verdachte nabij een camping kon aanhouden.

De verdachte, een 24-jarige man uit Almere, is voor nader onderzoek ingesloten. Onderzoek op de Marconiweg wees uit, dat er was geprobeerd om in te breken. Van een lantaarnpaal van de openbare verlichting was de stop losgedraaid en bij meerdere bedrijfspanden was een gat in de omheining geknipt. Of er daadwerklijk is ingebroken, is nog niet bekend.