Gemeente Laarbeek



* Brug bij sluis 6 (Beek en Donk) gesloten van 10 tot en met 13 november

* Wijziging lotingsysteem kavels en koopwoningen
* Parkeerverbod voor te koop aangeboden voertuigen
* Subsidieregeling duurzame energiesystemen Brug bij sluis 6 (Beek en Donk) gesloten van 10 tot en met 13 november De brug van sluis 6 in de Zuid-Willemsvaart te Beek en Donk zal in verband met noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden gesloten zijn voor alle verkeer (ook voetgangers) vanaf maandag 10 november 09.00 uur tot en met donderdag 13 november 22.00 uur.

Fietsers en voetgangers zullen via de sluisdeuren worden omgeleid vanaf 06.00 tot 22.00 uur. Gebruik maken van deze omleiding gebeurt voor eigen risico. Aanwijzingen van de sluiswachter dienen te worden opgevolgd, aldus de Dienstkring Waterwegen Noord-Brabant. Voor het overige verkeer wordt door middel van verkeersborden een omleidingsroute aangegeven.
Wijziging lotingsysteem kavels en koopwoningen
In de raadsvergadering van 19 december 2002 is besloten om met ingang van 1 januari 2004 belangstellenden voor een kavel en / of koopwoning pas tot de loting toe te laten als deze persoon minimaal één jaar lang bij de gemeente is geregistreerd op het moment dat de inschrijftermijn voor een concreet project start.

Deze nieuwe regel heeft geen consequenties voor degenen die zich vóór
1 januari 2004 als belangstellende bij de gemeente hebben ingeschreven.

Indien u aan de criteria van het lotingsysteem voldoet kunt u zich als belangstellende bij de gemeente laten registreren. Op deze site treft u het lotingsysteem aan onder 'Publieksbalie -> Wonen'. Door het invullen en verzenden van het 'Inschrijf- / Inventarisatieformulier woningzoekenden' kunt u zich laten registreren. Parkeerverbod voor te koop aangeboden voertuigen Aan de Brugstraat te Beek en Donk worden de laatste tijd voertuigen te koop aangeboden. Gezien de verkeersveiligheid is dit op deze locatie een onwenselijke situatie.

Op grond van artikel 5.1.2a kan het college wegen of weggedeelten aanwijzen waar het verboden is een voertuig te parkeren met het kennelijke doel het te koop aan te bieden of te verhandelen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft in haar vergadering van 14 oktober 2003 besloten om de Brugstraat te Beek en Donk aan te wijzen als weg waar het verboden is een voertuig te parkeren met het kennelijke doel het te koop aan te bieden of te verhandelen.

Terug naar boven

Subsidieregeling duurzame energiesystemen
De gemeenteraad heeft, bij amendement, tijdens de begrotingsbeschouwingen een bedrag van EUR 5.000,00 beschikbaar gesteld voor de subsidiëring van duurzame energiesystemen.

Onlangs is een regeling opgesteld waarin staat aan welke voorwaarden u moet voldoen om voor een subsidiebedrag in aanmerking te komen. De aanleg van duurzame energiesystemen bij burgers staat voorop. Dit leidt er toe dat alleen maatregelen, die in Laarbeek gerealiseerd worden aan woningen die bedoeld zijn voor permanente bewoning (zowel bestaand als nieuwbouw) in aanmerking komen voor de bijdrage. Per adres / aanvrager wordt maximaal EUR 100,00 beschikbaar gesteld. Onder duurzame energiesystemen wordt verstaan zonneboilers, zonnepanelen en warmtepompen. De regeling is, met terugwerkende kracht, in werking getreden per 1 januari 2003. De subsidieregeling eindigt zodra het beschikbare subsidiebedrag is opgemaakt, maar uiterlijk op 31 december 2003. In de conceptbegroting 2004 is hier echter opnieuw een bedrag van EUR 5.000,00 geraamd. Na een evaluatie kan de regeling wellicht ook na 31 december 2003 opnieuw opengesteld worden.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer J. Sprengers 0492-469109. Hier kunt u het aanvraagformulier en de voorwaarden downloaden (Word-bestand)
Hier kunt u het aanvraagformulier en de voorwaarden downloaden (Word-bestand)
Hier kunt u het aanvraagformulier en de voorwaarden downloaden (Word-bestand)