Gemeente Voorburg-Leidschendam


Kruijssen Officier Oranje Nassau

Persbericht, Leidschendam-Voorburg 31 oktober 2003
---

Op 30 oktober heeft de heer H.A.J. Kruijssen uit Voorburg uit handen van de heer R. Keller, Directeur Generaal Internationale Samenwerking van het ministerie van Buitenlandse Zaken, een Koninklijke onderscheiding ontvangen. De heer Kruijssen is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

De heer H.A.J. Kruijssen is van 1985 tot heden Algemeen directeur van de R.K. ontwikkelingsorganisatie Cordaid. Cordaid is in 1999 ontstaan door een fusie van Memisa, Mensen in Nood en Bilance. De heer Kruijssen heeft dit fusieproces, dat in totaal circa zes jaar in beslag nam, geïnitieerd, begeleid en geleid tot de ontwikkelingsorganisatie Cordaid die alle vier de facetten van de ontwikkelingssamenwerking tot haar taakveld kan rekenen: projecten, medische hulp, noodhulp en structurele hulp. Cordaid is daardoor gepositioneerd als een van de grootste organisaties van ontwikkelingssamenwerking in Europa. Eerder dit jaar ontving hij de Turkse Staatonderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de ontwikkeling en emancipatie van met name Turkse Kaukaziche vrouwen.

Naast zijn werk voor Cordaid vervult de heer Kruijssen geheel pro Deo en groot aantal nevenfuncties. Zo is hij vanaf het begin jaren 80 onder meer penningmeester multidisciplinair centrum voor kerk en samenleving, bestuurslid Studie en Informatiecentrum Mensenrechten in Utrecht, bestuurslid stichting Universitas en bestuurslid van de J.Nefkens stichting

De heer Kruijssen is een getalenteerd bestuurder, een bruggenbouwer en manager.
Op 30 oktober 2003 gaat de heer Kruijssen met pensioen. Hij wordt opgevolgd door de heer R. Grotenhuis.