Stadsdeel Bos en Lommer


Inspraakavond nieuw bestemmingsplan Admiraal de Ruijterweg

Stadsdeel Bos en Lommer werkt aan een totale vernieuwing van de Admiraal de Ruijterweg en omgeving. De eerste tekenen van de uitvoering zijn inmiddels zichtbaar: de werkzaamheden voor de herinrichting van de straat zijn begonnen en een flink aantal woningen is al opgeknapt. Niet alle nieuwe plannen passen in het huidige bestemmingsplan. Daarom is gewerkt aan het opstellen van een nieuw bestemmingsplan.

In een bestemmingsplan wordt vastgelegd hoe de omgeving er uit mag zien (bouwvolume) en hoe deze gebruikt mag worden (toegestane functies). In de praktijk betekent dit, dat als iemand iets wil bouwen, de aanvraag wordt getoetst aan het bestemmingsplan.

Het nieuwe bestemmingsplan biedt een kader voor vernieuwingen binnen zowel de bestaande bebouwing (onder andere uitbouwen, extra bouwlaag) als voor de diverse locaties die nog zullen worden ontwikkeld.

Het bestemmingsplangebied van de Admiraal de Ruijterweg wordt begrensd door Haarlemmerweg, het talud van de A10, Sara Burgerhartstraat, Hertspieghelweg, Bos en Lommerweg, Vier Heemskinderenstraat, Joos Banckersweg, Jan van Galenstraat, Bestevaerstraat, Bos en Lommerweg, Kijkduinstraat en de Gibraltarstraat.

Wilt u weten wat het bestemmingsplan inhoudt en/of heeft u vragen, kom dan naar de inspraakavond op:

Maandag 10 november
Raadzaal stadsdeel Bos en Lommer
Robert Scottstraat 32
Inloopmogelijkheid: vanaf 19.00 uur
Aanvang formele gedeelte: 19.30 uur

Tijdens deze avond wordt het plan toegelicht en heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen en/of uw mening te geven over het nieuwe bestemmingsplan. Alle opmerkingen die worden gemaakt zullen in een verslag worden vastgelegd. Het inspraakverslag wordt betrokken in de verdere besluitvorming over het bestemmingsplan.

Het voorontwerp bestemmingsplan Admiraal de Ruijterweg ligt vanaf 3 november gedurende vier weken ter inzage ligt op: - Publieksgebouw, Robert Scottstraat 32, geopend maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur;
- Het kantoorgebouw, Leeuwendalersweg 21, geopend maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur;
- Projectbureau Admiraal de Ruijterweg, Admiraal de Ruijterweg 344a, geopend op dinsdag en met donderdag van 13.00 uur tot 17.00 uur; - Informatiecentrum, Bos en Lommerplein 11, geopend op woensdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Gedurende de genoemde termijn kan iedereen schriftelijk een inspraakreactie indienen over het voorontwerp bestemmingsplan Admiraal de Ruijterweg. U kunt uw reactie sturen naar stadsdeel Bos en Lommer, ter attentie van het Dagelijks Bestuur, Postbus 57239, 1040 BC Amsterdam.

Meer informatie
Voor nadere informatie of met eventuele vragen, kunt u tijdens werkdagen bellen met Hannelore Lammers, (020) 58 12 898 of Walter Louman, (020) 58 12 873.
Samenvatting bestemmingsplan Admiraal de Ruijterweg Meer informatie project Admiraal de Ruijterweg