Politie Drenthe

maandagmorgen 01-11-03

Emmen 03-11-2003 - Nieuws van Politie Drenthe

Roel Hallink (06-51528156) en Dana Everts verzorgen de persvoorlichting tot donderdagmiddag 17.00 uur.

Auto te water
STIELTJESKANAAL - Zondagavond tegen kwart voor zeven reed een 23-jarige vrouw uit Stieltjeskanaal met haar auto het kanaal in. De auto verdween volledig onder water, de bestuurster kon op eigen kracht uit de auto komen. De vrouw kwam uit de richting van Nieuw-Amsterdam en reed richting Coevorden, toen zij in de berm terechtkwam. Door haar stuurcorrectie verloor zij de macht over het stuur met als resultaat de duik in het kanaal.

Auto tegen boom
PESSE - Zondagmiddag tegen vier uur reed een 18-jarige automobilist uit Hoogeveen met zijn passagier (leeftijd niet bekend) over de Hoogeveenseweg in de richting van Pesse. De man kwam met zijn wiel in de rechterberm en maakte een stuurcorrectie naar links, hierdoor klapte de auto op een boom. De auto draaide om zijn as. Een auto die uit tegengestelde richting kwam klapte op de achterkant van de draaiende auto. De bestuurder een 81-jarige automobilist en zijn twee passagiers van 79 en 67 raakten niet gewond. De passagier van de 18-jarige automobilist werd met hoofdletsel en letsel aan de linker arm en voet overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis in Hoogeveen.

Diefstal terreinauto
NORG - In de nacht van zondag op maandag werd bij een woning aan de Langerloerweg een grijze/leverkleurige Range Rover van het erf ontvreemd. De 49-jarige eigenaresse vermoedt dat de auto tussen 22.30 en 24.00 uur weggenomen is.

Inbraak bedrijfspanden
MEPPEL - Zondagavond werd er ingebroken in een bedrijfspand aan het Blankenstein. De ruit werd met een trottoir tegel ingegooid. Er werden drie PC's weggenomen. Bij een naastgelegen pand werd eveneens ingebroken. Daar werden beeldschermen weggenomen.

ASSEN - In dezelfde nacht werd ook ingebroken bij een bibliotheek. Twee flatscreens werden meegenomen. Het schadebedrag is onbekend.

Snelkraak
BORGER - In de nacht van zondag op maandag werd tegen halfvijf de toegangsdeur van een winkel aan de Grote Brink geforceerd. Binnen heeft men de vitrine voor rookwaren opengebroken. De 33-jarige eigenaar mist dan ook een hoeveelheid rookwaar. Het schadebedrag is niet bekend.