Time : 11:06:21 AM
Date : Monday, November 03, 2003
Sender Name: Desso DLW Sports Systems

Belgische nationale korfbalploeg gesponsord door Desso.

Dendermonde, 3 november 2003

De Belgische korfbalbond sloot onlangs een sponsorovereenkomst voor het komende jaar met het Dendermondse Desso DLW Sports Systems, marktleider op het gebied van indoor en outdoor sportvloeren.

Tijdens het wereldkampioenschap korfbal, dat van 1 tot 9 november in Rotterdam plaatsvindt, speelt de Belgische nationale korfbalploeg met shirtreclame van Desso DLW Sports Systems. Zestien landen, waaronder titelverdediger Nederland, Groot-Brittannië, Duitsland, Australië en Zuid-Afrika strijden om de titel van beste korfballand.

Voor aanvang van de eerste wedstrijd van de Belgische ploeg, tegen Portugal, kreeg bondscoach Luc Tossens het eerste Desso-shirt overhandigd door Jan Hof, de verkoopleider van het Nederlandse kantoor van Desso DLW Sports Systems. Jan Hof is de voormalige bondstrainer van het Nederlandse korfbalteam.

Het Belgische korfbalteam is al vertrouwd met de sportvloeren van het bedrijf. Desso installeerde immers onlangs bij Royal Olympia Anderlecht drie kunstgrasmatten, waarop de nationale ploeg een aantal interlands speelt.

Korfbal is dit jaar door Bloso uitgeroepen tot "sporttak in de kijker".
Met deze financiële ondersteuning wil Desso bijdragen tot de verdere groei van korfbal in de Benelux.

Einde persbericht

Over Desso DLW Sports Systems:
Desso DLW Sports Systems is marktleider in sportvloeren voor outdoor en indoor gebruik. Jaarlijks produceert het bedrijf 2,5 miljoen m² kunstgras voor ondermeer voetbal-, tennis-, hockey-, rugby- en korfbalvelden. Daarnaast maakt het bedrijf ook linoleum, vinyl en textiel sportvloeren. De onderneming heeft zijn hoofdzetel in Dendermonde en verkoopkantoren in heel Europa. Desso DLW Sports Systems heeft een jaaromzet van 55 miljoen Euro en maakt deel uit van Desso, dat behoort tot het Amerikaanse Armstrong World Industries.