Politie Hollands Midden
Datum: 3 november 2003

(


Aanrijding Noordwijk

Een 79-jarige man uit Noordwijk werd op zondag 2 november rond 12.35 uur op de Sint Jeroensweg op zijn fiets aangereden door een 31-jarige automobiliste uit Noordwijk. De man werd met hoofdletsel overgebracht naar het LUMC. De aanrijding gebeurde bij een inhaalmanoeuvre. De vrouw reed achter de man en om deze in te halen keek ze eerst goed in haar spiegel en links over haar schouder. Toen zij naar links stuurde raakte zij de man op de fiets.


Politie zoekt getuigen van onenigheid in lijnbus Lisse

De politie is op zoek naar getuigen van een onenigheid in een lijnbus van Connexxion tussen een instappende passagiere en de buschauffeur. Het incident speelde zich op zaterdag 1 november rond 22.55 uur af nabij een bushalte aan de Ruishoornlaan. De verklaringen van de instappende passagiere, een 20-jarige vrouw uit Almere en de 54-jarige buschauffeur uit Lisserbroek lopen uiteen. Beiden doen aangifte van mishandeling. De vrouw zegt door de chauffeur in de buik te zijn getrapt nadat er een woordenwisseling ontstond over het te laat opsteken van haar hand om aan te geven dat zij met de bus mee wilde. De chauffeur zegt van de vrouw een vuistslag in het gezicht te hebben gehad. In de bus zaten in ieder geval twee meisjes van ongeveer 12 jaar die van het voorval getuigen zijn geweest. De politie hoopt dat de meisjes contact met de politie opneemt. Ook andere getuigen kunnen bellen met 0900-8844.


Politie zoekt geweldpleger Katwijk

De politie is op zoek naar een nog onbekende bezoeker van een uitgaansgelegenheid aan de Tramstraat. Deze bezoeker mishandelde op zondag 2 november rond 02.25 uur daar een andere bezoeker, leeftijd niet bekend, uit Amsterdam. Het slachtoffer werd geraakt door een gegooid bierglas. Hij liep daardoor mogelijk een slagaderlijke bloeding op en werd overgebracht naar het LUMC. De politie dacht in 1e instantie een verdachte van dit geweld te hebben. Een 19-jarige man uit Katwijk werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na een kort onderzoek bleek van zijn betrokkenheid geen sprake en werd hij weer op vrije voeten gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in.


Diefstal auto uit bedrijf Oegstgeest

Op zaterdag 1 november omstreeks 02.25 uur heeft er een inbraak plaatsgevonden in een bedrijfspand aan de Rhijnhofweg.Toegang tot het bedrijf werd verschaft door het ingooien van een ruit van de roldeur. De roldeur werd geopend waarna een auto werd weggenomen.


Diefstal uit slijterij Hillegom

Op zaterdag 1 november omstreeks 15.55 uur heeft er diefstal van een onbekend geldbedrag plaatsgevonden uit een kassa in een slijterij aan de Jonkheer Mockkade. Een manspersoon liep de slijterij binnen en liep naar de kassa. Geknield achter de kassa heeft hij deze met een breekvoorwerp geopend en hieruit een onbekend geldbedrag genomen. Hierop stond de man weer op en verliet hij de zaak. Het betreft een blanke man van ongeveer 30 - 35 jaar. Normaal postuur met een lengte van ongeveer 1.70 - 1.75 meter lang. Hij had donker haar. Hij droeg een spijkerbroek, zwarte halflange jas en zwarte schoenen. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie Hillegom onder telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).



Vuurwerk vernield prullenbak en ruiten Leiden
Op de hoek van de Garenmarkt met de Raamsteeg ontplofte op zaterdag 1 november rond 19.25 uur, een prullenbak. Vermoedelijk werd een krachtig stuk vuurwerk in de bak tot ontploffing gebracht. Delen daarvan werden door de politie aangetroffen. Door de klap sneuvelden twee ramen van aangrenzende woningen. De politie heeft nog geen zicht op de dader(s). Getuigen spreken van een met piepende banden wegscheurende donker blauwe Alfa Romeo en een harde klap die volgde. De politie stelt een nader onderzoek in.

Woninginbraak Voorschoten
In een woning aan de Mozartlaan is op vrijdag 31 oktober tussen 19.30 en 21.35 uur ingebroken. Door de achterdeur te forceren wist men de woning binnen te komen en sieraden weg te nemen. Afgelopen nacht, maandag 3 november, heeft men geprobeerd in een andere woning in deze straat in te breken. Door middel van het zogenoemde boren van gaatjes en het afbreken van het cilinder bij de achterdeur probeerde men binnen te komen. De bewoner die wakker was geworden door het blaffen van zijn hond nam poolshoogte en zag twee mannen bij de achterdeur staan. Deze gingen er vandoor bij het zien van de bewoner.

Woninginbraken Leiden
Een getuige zag op maandag 3 november omstreeks 03.35 uur een aantal mannen die een auto op de Watergeuzenstraat wegduwden. De getuige vond dit verdacht en schakelde de politie in. De politie trof de inmiddels verlaten auto met sleutels midden op de rijbaan aan. In de auto zaten een computer, een fotoscanner en een televisie. Uit onderzoek bleek dat de auto van bewoners van de Watergeuzenstraat is. Terwijl de bewoners sliepen was men de woning binnengekomen via een bovenlicht waarvan de uitzetijzers waren afgebroken. In de woning werden de autosleutels gevonden. Vervolgens werden de andere goederen in de auto geladen. De voordeur van de woning bleek nog open te staan. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Afgelopen weekend werd ook in andere woningen ingebroken. Uit een woning aan de Klikspaanweg werden op vrijdag 31 oktober een mobiele telefoon en een portemonnee weggenomen. Vermoedelijk is men, terwijl de bewoonster thuis was, omstreeks 18.00 uur de woning ingeslopen via een openstaand raam. In de nacht van vrijdag 31 oktober en de nacht van zaterdag 1 november heeft men ingebroken in een woning aan de Moerbeistraat. Terwijl de bewoners sliepen kwam men binnen via de schuifpui. Nadat de autosleutels waren gevonden heeft men ook de Opel Astra van de bewoners meegenomen. De bewoners missen ook een fiets en een portemonnee.
Terwijl de bewoners thuis waren werd in de nacht van maandag 3 november in hun woning aan de Schelpenkade ingebroken. Men kwam binnen via een raam. Uit de woning werd onder andere een portemonnee weggenomen.


Fietsen zonder licht kost geld Leiden

De politie is op 31 oktober 2003 om 19.00 uur begonnen met het verbaliseren van fietsers die zonder licht rijden. De hele maand oktober heeft de politie fietsers gewaarschuwd dat zij binnen twee dagen het licht moesten laten repareren. De komende zes weken zal de politie in Leiden-Voorschoten extra controleren op het voeren van fietsverlichting. De actie vloeit voort uit een landelijke campagne waar onder andere 3VO het initiatief voor heeft genomen. De campagne "Laat je zien" heeft veel publiciteit gekregen waarbij flink is gewaarschuwd om het fietslicht in orde te maken. Het niet voeren van deugdelijke fietsverlichting kan leiden tot een boete die varieert van E 13 tot ongeveer E 23. In de nacht van vrijdag 31 oktober op zaterdag 1 november 2003 heeft een ruim 30-koppig team van de politie in het centrum van Leiden en Voorschoten gecontroleerd. Er werden 744 bekeuringen uitgeschreven. De komende zes weken controleert Politie Hollands Midden de fietsverlichting weliswaar als onderdeel van de dagelijkse routine maar zullen zij extra alert zijn in het kader van de campagne.


Rijden onder invloed Leiden

Op vrijdag 31 oktober omstreeks 20.50 uur controleerde de politie een 44-jarige bestuurder van een scooter uit Leiderdorp op de Lammenschansweg. De bestuurder bleek onder invloed te zijn. De uitslag van de ademanalyse was 640 ug/l (limiet 220 ug/l). De man kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur.

Rijden onder invloed Leiden
Controleerde de politie op zaterdag 1 november omstreeks 05.45 uur een 24-jarige bestuurder uit Leiderdorp op de Haagweg. Bleek de bestuurder onder invloed te zijn. De uitslag van de ademanalyse was 450 ug/l (limiet 220 ug/l). Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 4 uur.


Kop/staart aanrijding met letsel Leiden

Op zaterdag 1 november omstreeks 15.15 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Churchilllaan. Een 20-jarige vrouw uit Rotterdam stopte voor het verkeerslicht. Een op dat moment achter haar rijdende 68-jarige man uit Venlo kon zijn voertuig niet meer op tijd tot stilstand brengen waarna hij op zijn voorgangster botste. Omdat de vrouw nekklachten had heeft de brandweer haar uit haar auto geknipt en is zij overgebracht naar het LUMC. Een medepassagier van de man uit Venlo is tevens met nekklachten overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis in Leiderdorp.


Geluidsoverlast loopt uit op mishandeling Alphen aan den Rijn

Een 42-jarige man uit Alphen aan den Rijn deed bij de politie aangifte van mishandeling. Op zondag 2 november rond 01.00 uur ging hij naar zijn buren aan de Spuisluis om ze aan te spreken over de geluidsoverlast die zij maakten. Eerder op de avond had hij al gebeld met de vraag of het iets zachter kon. Na een woordenwisseling tussen de buren ontstond er een korte worsteling.Tijdens de worsteling kreeg de 42-jarige man een harde klap van één van de aanwezigen en liep daardoor een klein wondje aan de lip op. Nog niet bekend is wie er heeft geslagen. De politie onderzoekt dit.


Straatroof Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 31 oktober omstreeks 20.45 uur heeft er een diefstal van een mobiele telefoon plaatsgevonden aan de Van Boetzelaerstraat. Een 39-jarige vrouw uit Ter Aar stond nabij een winkel te bellen toen 2 personen op een bromfiets haar naderde. Bij het voorbijrijden van de vrouw griste de duopassagier op de bromfiets, de telefoon uit de vrouw haar hand. Zij liep hierbij letsel aan haar hand op. Omdat de diefstal zo snel gebeurde kon geen duidelijk signalement worden gegeven.


Rijden onder invloed Leiderdorp

Op vrijdag 31 oktober omstreeks 22.10 uur zag de politie een auto rijden over de Persant Snoepweg waarvan een van de koplampen defect was. Bleek de bestuurder een 52-jarige man uit Hoogmade onder invloed te zijn. De uitslag van de ademanalyse was 445 ug/l (limiet 220 ug/l). De man kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur.


Rijden onder invloed Ter Aar

Zag de politie op zaterdag 1 november omstreeks 01.05 uur een 18-jarige bestuurder uit Nieuwveen zonder verlichting rijden over de Van Wassenaerstraat. Bleek de bestuurder onder invloed te zijn. De uitslag van de ademanalyse was 595 ug/l (limiet 220 ug/l). Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 6 uur.



Eenzijdig ongeval / rijden onder invloed Leiderdorp

Op zaterdag 1 november omstreeks 03.05 uur heeft een 29-jarige man uit De Kwakel met zijn voertuig tegen een lantaarnpaal en verkeersbord gereden op de rotonde van de Persant Snoepweg. Zijn voertuig had schade aan de voorzijde. De man bleek tevens onder invloed te verkeren. De man weigerde op het bureau een blaastest. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Ook kreeg hij een rijverbod van 24 uur.


Rijden onder invloed Aarlanderveen

Controleerde de politie op zaterdag 1 november omstreeks 04.10 uur een 48-jarige bestuurder uit Boskoop op de Nieuwkoopseweg. Bleek de bestuurder onder invloed te verkeren. De uitslag van de ademanalyse was 285 ug/l (limiet 220 ug/l). De bestuurder kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 1 uur.


Rijden onder invloed Hazerswoude dorp

De politie controleerde op zaterdag 1 november omstreeks 13.15 uur een 51-jarige bestuurder uit Hazerswoude-Dorp op de Dorpsstraat. De bestuurder reed slingerend. De bestuurder bleek onder invloed te verkeren. De uitslag van de ademanalyse was 1010 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de man werd zijn auto in beslag genomen, hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 12 uur.


Politie zoekt automobilist die fietser slaat Gouda

De politie is op zoek naar een automobilist die op zaterdag 1 november rond 16.11 uur op de Turfmarkt een 51-jarige man uit Gouda op zijn neus sloeg. De klap kwam zo hard aan dat de man zich in het Groene Hartziekenhuis moest laten behandelen. Daar constateerde men diverse verwondingen aan de neus en een mogelijke breuk van het neusbeen. Het verkeersgeweld ontstond vermoedelijk nadat in de ogen van de automobilist de Gouwenaar op zijn fiets niet snel genoeg aan de kant ging. Hij reed de Gouwenaar vervolgens klem op de hoek van de Naaierstraat, stapte uit en haalde naar de Gouwenaar uit. Vervolgens stapte hij weer in en reed weg.

Aanhouding na beledigen agent Nieuwerkerk a/d Ijssel
De politie heeft op vrijdag 31 oktober een 17-jarige Gouwenaar aangehouden voor het herhaaldelijk beledigen van een agent.Tijdens de surveillance omstreeks 22.30 uur fietste een agent naar een groep jongeren toe onder het viaduct van de West Ringdijk. De Gouwenaar schreeuwde hierop diverse keren beledigende woorden naar de agent, waarna hij werd aangehouden voor het beledigen van een ambtenaar in functie en openbare dronkenschap.

Woninginbraak Nieuwerkerk a/d Ijssel
In een woning aan het Margrietveld is op vrijdag 31 oktober omstreeks 21.00 uur getracht in te breken. Men probeerde de woning binnen te komen via de deur van de berging door de slotplaten en het cilinder te verbreken. De bewoner hoorde bij het thuiskomen gerommel aan de achterdeur en deed het licht in de berging aan. De bewoner zag vervolgens personen uit zijn tuin wegrennen.

Woninginbraken Gouda
Afgelopen weekend is ingebroken in woningen aan de Weigelialaan en de Bilderdijkstraat. Bij een woning aan de Tweede Schoolstraat is het bij een poging gebleven. In de eerste woning probeerde men, terwijl de bewoonster thuis was, binnen te komen via de achterdeur. De bewoonster die gerommel aan de deur hoorde nam poolshoogte waarna ze een man uit de achtertuin zag rennen. De bewoonster mist een rekenmachine en een electrische agenda. Bij de woning aan de Tweede Schoolstraat heeft men een ruit van de voordeur ingetrapt waarna vermoedelijk geprobeerd is de deur open te maken. Men kon deze echter niet openkrijgen vanwege het nachtslot. Uit de woning aan de Bilderdijkstraat werd een geldbedrag weggenomen. Vermoedelijk wist men via een klapraam binnen te komen.


Gewapende overval Gouda

Op vrijdag 31 oktober omstreeks 17.40 uur heeft er een gewapende overval plaatsgevonden op een benzinestation aan de Industriestraat. De gemaskerde overvaller kwam de zaak binnen en onder bedreiging met een vuurwapen eiste hij geld. De medewerker gaf de overvaller een geldbedrag. Ook nam de overvaller zelf geld uit de kassa. Hij ging er vervolgens op een fiets vandoor. Het betreft een man met een lengte van ongeveer 1.70 - 1.75 meter lang, hij droeg een grijs jack met een witte bies op de mouw. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Gouda onder telefoonnummer 0900 - 8844.


Kop/staart aanrijding bestuurder onder invloed Bodegraven

Op zaterdag 1 november omstreeks 15.35 uur heeft er een kop-staart aanrijding plaatsgevonden op de Spoorlaan. Een 23-jarige politieagent uit Bodegraven reed over de Spoorlaan en stopte met zijn opvallende politievoertuig voor de kruising met de Burgemeester Le Coultresstraat om verkeer voorrang te verlenen. Een 31-jarige bestuurder uit Bodegraven zag dit te laat en klapte achter op het politievoertuig. De man uit Bodegraven bleek onder invloed te verkeren. De uitslag van de ademanalyse was 1245 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de man werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 16 uur.


Auto uit de bocht / rijden onder invloed Krimpen aan de Lek

Op zaterdag 1 november omstreeks 00.20 uur reed een 20-jarige bestuurder uit Krimpen aan de Lek over de Breekade in de richting van de Provincialeweg N210. Door nog onbekende oorzaak is de bestuurder uit de bocht gevlogen. Bleek de bestuurder onder invloed te verkeren. De uitslag van de ademanalyse was 450 ug/l (limiet 220 ug/l). Een van de inzittende, een 14 jarige meisje uit Krimpen aan den IJssel werd met kneuzingen en een hersenschudding overgebracht naar het Ijssellandziekenhuis in Capelle aan den Ijssel. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 3 uur.


Auto's beschadigd Gouderak

In de avond van vrijdag 31 oktober en de nacht van zaterdag 1 november werden negen auto's die geparkeerd stonden aan de Groene Wetering beschadigd met een scherp voorwerp. De politie heeft tot nu toe vijf aangiften opgenomen. Aan een zijde van de auto's waren diepe krassen aangebracht. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).


Man rijdt ondanks ontzegging rijbevoegdheid Bergambacht

De politie heeft zaterdag 1 november rond 05.45 uur een 35-jarige man uit Polsbroek aangehouden. De politie zag hem op de Lekdijk-West rijden terwijl hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had. Bij het zien van de politie draaide de man een erf op en doofde zijn lichten. Hier heeft de politie hem aangehouden.

Schip loost dieselolie Schoonhoven
Een nog onbekend schip heeft in de nacht van vrijdag 31 oktober op zaterdag 1 november op de Lek vermoedelijk een nog onbekende hoeveelheid dieselolie geloosd. Rond 09.00 uur kreeg de politie de melding dat een olievlek in de richting van de Noodhaven, tussen De Kat, Tol, Voorhaven en de Scheepmakershaven, dreef. De brandweer van Schoonhoven, de regionale brandweer en Rijkswaterstaat waren snel terplaatse. Er kon niet voorkomen worden dat een kleine hoeveelheid al de haven was ingedreven. Om verdere vervuiling van de haven tegen te gaan legde de brandweer in overleg met Rijkswaterstaat bij de ingang van de haven een olieboom in het water neer. De gemeente en Rijkswaterstaat ruimden de olie op. De schipper die verantwoordelijk is voor de olievervuiling werd niet gevonden.


Aanhouding fietsendieven Bergambacht

De politie heeft op zondag 2 november omstreeks 11.00 uur 3 verdachten aangehouden voor het stelen van twee fietsen. De verdachten een 15, 16 en17-jarige jongen uit Gouda hadden op zaterdag 1 november omstreeks 14.00 uur twee fietsen weggenomen uit een fietsenstalling bij de bushalte in Bergambacht. Toen zij de volgende dag, zondag 2 november omstreeks 11.00 uur terug naar huis wilde maakten zij wederom gebruik van de twee fietsen. Bij de pont in Bergambacht hebben zij zich ontdaan van de twee fietsen door deze in een sloot aan de Dijklaan te gooien. Dit werd door een getuige gezien waarna de politie werd gebeld, hierop zijn de verdachten aangehouden. Na verhoor zijn de verdachten heengezonden.




Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --