Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 november 2003

Aanrijding ?, onder invloed

Wel of geen aanrijding is onduidelijk, wel verkeerde snorfietser behoorlijk onder invloed

Enschede

Zondagavond 2 november, om ongeveer 21.15 uur, werd een aanrijding met letsel gemeld op de kruising Parkweg / de Ruyterlaan / Prinsessetunnel / Stationsplein in Enschede. Ter plaatse bleek dat een 43 jr. automobilist uit Rijssen, bij groen was opgetrokken op de Parkweg en achter een aantal voorgangers, linksaf de Prinsessetunnel in wilde rijden. Plotseling hoorde hij een knal en zag een snorfietser midden op de kruising liggen. Het is niet duidelijk geworden, ook getuigen konden dit niet verklaren, of automobilist en snorfietser, elkaar geraakt hadden. Aan de auto van de 43 jr. was niets te zien. De snorfietser, een 39 jr. Enschedeer, is door personeel van een ter plaatse gekomen ambulance onderzocht, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Wel mocht hij mee naar het politiebureau, omdat alcoholgebruik werd geconstateerd. Aan het bureau wees de ademanalyse 1.92 promille uit. Proces-verbaal wordt tegen de 39 jr. opgemaakt. (bps: 03-143690)

Rijden onder invloed

Bestuurster is onder invloed en weigert alle medewerking

Enschede

Maandagmorgen 3 november, omstreeks 00.05 uur, constateerden surveillerende politiemensen dat een automobiliste op de Hengelosestraat in Enschede, geen verlichting aan had van haar auto en dat zij veel rijbaan nodig had en bijna tot twee keer toe in de berm zat. Aan een stopteken werd wel voldaan en overmatig alcoholgebruik bleek. De bestuurster, een 32 jr. Hengelose, werd aangehouden en meegenomen naar het bureau, waar ze ook na vordering daartoe nergens aan mee wilde werken. Ook weigerde ze haar verklaring te ondertekenen. De nodige processen-verbaal worden tegen haar opgemaakt. (bps: 03-143713)

Jongen geschopt

17 jr. jongen op fiets, door inzittende van een auto geschopt

Enschede

Zondagavond 2 november, omstreeks 19.15 uur, werd een 17 jr. Enschedese jongen op de Haaksbergerstraat in zijn woonplaats door inzittenden van een witte VW Golf, geschopt. De 17 jr. fietste samen met een 16 jr. Enschedese, vanuit de binnenstad van Enschede, over de Haaksbergerstraat naar huis. Vanuit de Ypkemeulenstraat was een witte VW Golf gekomen, met drie inzittenden. Vanuit de auto werd iets tegen hen geroepen. Ter hoogte van de Gerststraat, stapten de bestuurder en de bijrijder uit de auto en de bestuurder schopte de 17 jr. tegen zijn been. De 16 jr. wist weg te komen, zonder dat ze geraakt werd. Samen fietsten ze door, achternagereden door de witte auto. Thuis, bij de 17 jr., werd de politie gebeld en werd verhaal gedaan. De 17 jr. had geen dusdanig letsel opgelopen dat hij zich onder doktersbehandeling moest stellen. De twee die uit de auto waren gestapt zijn beiden ongeveer 20 jaar oud en hebben en flink, fors postuur. De bestuurder droeg een leren jas en de bijrijder droeg een lichtkleurige trui en had licht blond haar. De politie wil graag in contact komen met getuigen die zondagavond omstreeks 19.15 uur e.e.a. op de Haaksbergerstraat hebben waargenomen, of die op een andere wijze van het voorval gehoord hebben. Zij worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (bps: 03-143667)

Aanrijding met letsel

Fietster rijdt oprit in, motorrijder kan haar niet meer ontwijken

Weerselo

Zondagmorgen 2 november, om ongeveer 10.45 uur, stuitten surveillerende politiemensen op de Haarstraat in Weerselo op een pas gebeurde aanrijding. Bleek dat een 72 jr. mevrouw uit Weerselo over de Haarstraat had gefietst en zonder uit te kijken, de weg was over gestoken om een oprit naar een woning in te rijden. Een haar achterop komende motorbestuurder, was reeds aan het inhalen en kon haar niet meer ontwijken. De 72 jr. is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede, waar ze met in ieder geval een beenbreuk is opgenomen. De motorrijder, een 47 jr. Haaksbergenaar en zijn achteropzittende echtgenote van 46 jr., hoefden niet naar het ziekenhuis, de 46 jr. had een pijnlijke enkel. De motorfiets is afgesleept. (bps: 03-143562)

Aanhouding graffitispuiters

Politieman pakt twee graffitispuiters op heterdaad

Hengelo

Een surveillerende politieagent, trof zondagmiddag 2 november, om ongeveer 16.45 uur, twee jongens aan achter een bedrijf aan de Parallelweg in Hengelo. Een gebouwtje achter dit bedrijf was volgespoten met graffiti. De twee jongens hadden hun handen onder de verf en in een van de fietstassen die ze bij zich hadden, werden zeven verfbussen aangetroffen. In eerste instantie wisten de twee, Hengeloers van 14 jaar, niets. Maar aan het bureau werd het echte verhaal wel duidelijk en vertelden ze ook dat ze op nog meer plaatsen in Hengelo graffiti hadden gespoten. Deze locaties moeten nog worden geïnventariseerd en proces-verbaal tegen de twee zal worden opgemaakt. Na verhoor zijn beiden onder ouderlijk gezag gesteld. (bps:03-143633)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --