FEDERATIE FINANCIELE PLANNERS


PERSBERICHT FEDERATIE FINANCIELE PLANNERS

2.000ste Financiële planner gecertificeerd.

Baarn, 3 november 2003 - De Federatie Financiële Planners (FFP) heeft de heer ing. D. Reijenga FFP als de 2.000ste planner ingeschreven in haar register. De heer Reijenga (1971) is werkzaam bij de Rabobank Noordoostpolder-Urk te Emmeloord.

De Federatie Financiële Planners is gestart met het register in maart 1996. De 1.000e planner is ingeschreven in mei 2000. Met de registratie van de 2.000e planner in oktober 2003 maakt de FFP nog steeds een snelle groei door. Hierin wordt een bevestiging gezien dat de consument in toenemende mate behoefte heeft aan gedegen advies en professionele financiële planning onder geregistreerd toezicht. De voorgenomen maatregelen van de regering en de aanstaande invoering van de wet Financiële Dienstverlening onderstrepen dat nog eens.

Inschrijving in het register van de FFP geschiedt na het behalen van het certificaat van de FFP. Certificaathouders met minimaal twee jaar aantoonbare werkervaring als financieel planner worden in het openbare register van de FFP opgenomen. De heer Reijenga heeft op 27 juni 2003 het examen Financiële Planner met goed gevolg afgelegd.

Het examen van de FFP toetst de financieel planner op de kennis in zes vakgebieden die op een geïntegreerde wijze in de financiële planning worden toegepast. De vakgebieden vallen uiteen in: belastingen, huwelijksvermogens- & erfrecht, sociale zekerheid, sparen & beleggen, levensverzekeringen & pensioenen en financieringen.

De FFP stelt zich ten doel het kwalitatief onderscheid tussen financiële planners in de markt zichtbaar te maken en bekendheid te geven aan het fenomeen persoonlijke financiële planning. Voor behoud van het geregistreerde FFP-certificaat dienen financiële planners aantoonbaar hun kennis op peil te houden door deel te nemen aan een systeem van permanente educatie. Van de gecertificeerde financiële planners is het merendeel werkzaam in het bank- en verzekeringswezen, daarnaast zijn veel financieel planners actief als zelfstandig ondernemer.

Het register FFP wordt gehouden door de Stichting Federatie Financiële Planners. Het bestuur van deze Stichting staat onder voorzitterschap van de heer mr. H.E. Koning.