Politie Groningen

Persberichten maandag 3 november 2003

Provincie Groningen 03-11-2003 -

Onstwedde: alcomobilist in de bosjes
Een 33-jarige automobilist uit Bourtange raakte zondagmorgen op de Kampweg in Onstwedde uit koers en belandde in de bosjes op de rotonde in de weg, waar hij tot stilstand kwam. Zijn auto raakte daarbij flink beschadigd, ook al omdat hij kort ervoor tegen wegmeubilair botste. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te zijn. Aan het politiebureau gaf de apparatuur aan, dat hij ongeveer 1.2 promille alcohol in zijn bloed had. De auto was niet verzekerd en ook niet gekeurd. Hij deed afstand van de auto die door een bergingsbedrijf werd weggesleept. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: kordaat optreden publiek redt gezin uit zinkende auto Door kordaat optreden van verschillende buurtbewoners en voorbijgangers rond de Semsstraat in Stadskanaal is zondagmiddag een gezin uit Wildervank gered uit hun auto die in het kanaal langs de Semsstraat terecht was gekomen. Het gezin, bestaande uit vader (28), moeder (28) en twee kinderen van 4 (jongetje) en anderhalf (meisje) jaar, kwam daardoor op tijd uit de auto, die vrij snel onder water verdween. Het gezin werd meteen ondergebracht in een naburige woning van waaruit ze even later met lichte onderkoelingsverschijnselen per ambulance werden overgebracht naar het ziekenhuis. Vanwege nekklachten bleef de vader ter observatie in het ziekenhuis. De anderen konden na onderzoek weer naar huis. Het ongeval gebeurde toen de 28-jarige Wildervanker, vader van het gezin, als bestuurder van de auto een voorligger links wilde inhalen. Op dat moment werd hij zelf links ingehaald door een 56-jarige bestuurder van een bestelauto. Door de lichte botsing die daardoor ontstond, verloor de 28-jarige man de controle over de auto en belandde daarna in het water. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig uit het water getakeld.

Boerakker: auto tegen boom, inzittende gewond
Een 16-jarig meisje uit Lutjegast is zondagavond gewond geraakt toen de auto, bestuurd door haar 21-jarige vriend uit Niebert op de Boerakkerweg tegen een boom botste. Ze is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Het meisje zat beklemd in de auto en moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd. Het ongeval gebeurde toen de 21-jarige bestuurder komende van de richting van de A7 in de bocht in een slip raakte en tegen een links van de weg staande boom botste. De auto raakte totaal vernield en is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Bedum: bromfietsster ernstig gewond na val
Een 18-jarige inwoonster van Groningen liep zondagmiddag op de Noordwolderweg in Bedum ernstig hoofdletsel op toen ze door onbekende oorzaak met haar snorfiets onderuit ging. Ze bleef bewusteloos op straat liggen waar voorbijgangers zich over haar ontfermden. De jonge vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar ze ter behandeling werd opgenomen. Het was ten tijde van het ongeval donker en het regende. De politie vermoedt, dat ze daardoor een wegversmalling in de weg te laat heeft opgemerkt waardoor ze is geschrokken.

Zevenhuizen: alcomobilist in het water
Een 31-jarige automobilist uit Zevenhuizen is zondagavond op de Kromme Kolk in zijn woonplaats met zijn auto in het Hoofddiep geraakt. Hij slaagde er zelf in om uit de auto te komen. De politie constateerde dat hij had gedronken. Onderzoek aan het politiebureau wees uit dat hij ongeveer 1.8 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Snelheidscontrole Ten Boer
Op de Provincialeweg in ten Boer zijn zondagmiddag 175 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Daarvan reden er 5 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 78 km/u waar maximaal 50 mocht worden gereden.

Groningen: hennepkwekerij ontmanteld
De politie heeft zondagmiddag in een woning aan de Jaltadaheerd in Groningen een hennepkwekerij ontmanteld. De politie kreeg een melding van een inbraak in genoemde woning. Toen ze ter plaatse kwam, ontdekten agenten inderdaad enige braaksporen. In de woning troffen ze op de bovenverdieping in twee slaapkamers twee kwekerijen aan met in totaal 452 planten. De planten zijn uit de woning gehaald inclusief de apparatuur, zoals assimilatielampen, filters en ventilatoren. De spullen zijn meteen vernietigd en afgevoerd. De politie stelt een nader onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Groningen: bromfietscontrole
Zondag is er in de wijken Lewenborg, Beijum en De Hunze een bromfietscontrole geweest. In totaal werden 16 bromfietsen geselecteerd voor nader onderzoek. Daarbij bleek dat slechts drie in orde waren. De andere bromfietsers kregen een bekeuring voor te veel vermogen (9), overschrijding van de maximumsnelheid (1), geen bromfietscertificaat (2), geen valhelm (2), rijden over fietspad (2).