1e persbericht van maandag 3 november 2003

Eindhoven 03-11-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Tasjesrover onderuit

Op de Raiffeisenstraat is zondag om 16.30 uur een 27-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man fietste over de Raiffeisenstraat en pakte in het voorbijfietsen de tas van een 25-jarige Eindhovense vrouw die daar liep. Mogelijk door gladheid kwam de rover enkele meters verder met zijn fiets ten val. De man van het slachtoffer dook op de rover en hield hem in bedwang tot de politie kwam en hem overnam. De verdachte is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Fiets afgepakt

Drie jongens van rond de 17 jaar oud hebben zondag om 20.10 uur op de Kerkakkerstraat de fiets van een 27-jarige Eindhovenaar afgepakt. Zij duwden hem toen hij langs kwam fietsen en de man verloor zijn evenwicht. Hij viel tegen een muur en op dat moment pakten de drie daders zijn fiets. De fiets is een grijze Batavus Citybike. Achterop de fiets zat een sporttas met kleding en zes cds.

Eindhoven: Inbreker aangehouden

In de Weteringstraat is zondag om 22.15 uur een 31-jarige Eindhovenaar aangehouden. Dat gebeurde nadat er bij een kantoor aan de Boschdijk een inbraakalarm was overgegaan. Politiemensen zagen de verdachte bij het kantoor weglopen. Na een korte achtervolging konden ze de man aanhouden, hij had een computerscherm uit het kantoor bij zich. Bij het kantoor was een ruit ingeslagen. De verdachte is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Vrouw beroofd

Een 32-jarige Eindhovense vrouw is zondag rond 23.30 uur op de Herman Gorterlaan beroofd. Zij werd van achter vastgepakt door een onbekende man. Hij deed de ritssluiting van haar tas open en nam uit de tas haar paspoort en adressenboekje. Daarmee verdween hij.

Eindhoven: Verdachten poging inbraak aangehouden

Maandag om 1.50 en 2.05 uur zijn op de Lupinestraat en de Leenderweg twee mannen van 31 en 38 jaar oud, beiden zonder vaste woonplaats, aangehouden. De bewoonster van een woning aan de Leenderweg bemerkte dat er geprobeerd werd aan de achterzijde van haar woning in te breken. Zij waarschuwde de politie. De 31-jarige man kon in de tuin aangehouden worden en de andere man zat op de dak van de buren. Hij kon ook aangehouden worden. Ze hadden geprobeerd de achterdeur open te breken. De twee verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Dronken automobilist raakt rijbewijs kwijt

Een man van 49 jaar uit Best heeft zondagavond zijn rijbewijs moeten inleveren omdat hij dronken achter het stuur van een auto zat. De man reed rond 19.15 uur op de Roosje Vosstraat in Eindhoven tegen een geparkeerde wagen. Toen de politie hem liet blazen, bleek dat hij teveel alcohol op had. Zijn alcoholpromillage bedroeg ruim 1,40. Zijn rijbewijs werd ingenomen.

Helmond: Vernieler ruit aangehouden

Maandagochtend rond 00.15 uur is een 26-jarige Helmonder aangehouden omdat hij een raam van de woning van zijn 20-jarige vriendin in Helmond-Centrum kapot had gegooid. Het paar kreeg ruzie, waarbij de man de ruit vernielde. Tijdens de ruzie sneuvelde ook de TV. Na verhoor op het bureau is hij met een proces-verbaal heengezonden.

Helmond: Auto weg na inbraak

Maandag rond 3.30 uur is ingebroken in een woning aan de Arcenlaan. Aan de achterkant van de woning is een raam opengebroken. Uit de woning zijn autosleutels gepakt en daarmee is de auto, een zwarte Volkswagen Touareg met het kenteken 54-NJ-BH, weggenomen. De bewoners hoorden de alarminstallatie afgaan maar toen zij buiten keken zagen ze de auto al wegrijden.

Best: Aanhouding na opentrappen deur

In de woning van zijn ex-partner in Best is een man van 33 jaar uit Son zondagavond aangehouden. Hij trapte rond 22.30 uur de voordeur van de woning open nadat hij de 44-jarige vrouw enige tijd had uitgescholden. Vervolgens weigerde hij het huis te verlaten. Toen agenten de man in de woning wilden aanhouden, verzette hij zich hevig. Ook bedreigde hij de politiemensen. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Asten: Rijzadels gestolen

Vanuit een stal bij een woning aan de Lagendijk zijn zondag tussen 17.30 en 19.30 uur negen rijzadels gestolen. De deur van de ruimte waar de zadels lagen is opengebroken. De waarde van de zadels ligt rond de 9.000,=.

Mierlo: Opgepakt voor vernielen bushokje

Op de Geldropseweg in Mierlo zijn zondagavond een 16-jarige jongen uit Geldrop en een 19-jarige inwoner van Mierlo aangehouden. Ze zouden rond 22.30 uur een bushokje en een prullenbak aan de Geldropseweg hebben vernield waarna ze er per fiets vandoor waren gegaan. De politie kon de twee verdachten in de buurt van het bushokje aanhouden op basis van een signalement dat een getuige had doorgegeven. Ze zijn in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

Reusel: Alcoholcontrole

De politie heeft tussen zondag 20.00 uur en maandag 3.00 uur op de Zeegstraat en De Hoeven een alcoholcontrole gehouden. Er zijn 350 bestuurders op het gebruik van drank gecontroleerd. Vier van hen bleken te veel gedronken te hebben.

* Een 26-jarige Tilburger blies bijna 0,6 promille en kreeg een boete van 190,=.

* Een 22-jarige automobilist uit Bergeyk haalde een promillage van ruim 1 en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
* Er wordt ook proces-verbaal opgemaakt tegen een 20-jarige man uit Lage Mierde. Hij blies ruim 1,15 promille.

* Een 18-jarige automobilist uit Reusel blies 0,95 promille. Ook tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Inbraken

* Zondagmiddag is ingebroken in een woning aan de Parallelweg. Aan de voorzijde van de woning is een raam opengebroken. Uit de woning verdwenen sieraden.

* Op zondagmiddag werd ook ingebroken in een woning aan de Hoekakker. Ook hier werd een raam aan de voorkant opengebroken. De buit bestond uit sieraden en een gsm.

Waalre: Sieraden weg bij inbraak

Zondag tussen 17.45 en 18.05 uur zijn uit een woning aan de Parklaan sieraden gestolen. De dader is op het balkon geklommen en via een niet afgesloten slaapkamerdeur naar binnen gegaan.

Veldhoven: Met drank de sloot in

Een 21-jarige automobilist uit Veldhoven raakte maandag om 4.00 uur op de Heerbaan met zijn auto in de sloot. Hij raakte niet gewond maar de man had gedronken. Hij blies ruim 1,3 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingenomen.