Gemeente Breda

Persberichten

03-11-2003

Kwaliteit bevolkingsadministratie Breda is in orde.

De kwaliteit van de bevolkingsadministratie van de gemeente Breda is goed. Dit blijkt uit een verplicht periodiek onderzoek door het onafhankelijke bureau Price Waterhouse Coopers. Breda voldoet wederom op alle onderdelen aan de gestelde eisen. Dit onderzoek naar de kwaliteit van de bevolkingsadministratie is op 24, 25 en 26 juni van dit jaar uitgevoerd bij de afdeling Burgerzaken en bij de afdeling Automatisering van de gemeente Breda.

Het onderzoek wordt eens in de drie jaar uitgevoerd en is erop gericht vast te stellen of het beheer en de beveiliging van de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (de bevolkingsadministratie) voldoen aan de wettelijke vereisten. Verder wordt beoordeeld of de gegevens van de personen die in de bevolkingsadministratie zijn opgenomen correct zijn. En of de voorzieningen die de privacy van de burgers moeten waarborgen voldoende zijn.

Dit is de tweede maal dat de bevolkingsadministratie is onderzocht. Het eerste onderzoek vond plaats op 25 en 26 mei en 28 juni 2000. Ook toen was de uitslag positief.

Breda, 31 oktober 2003.