Gemeente Breda

Persberichten

03-11-2003

Permanent milieustation Spinveld

Het college van burgemeester en wethouders maakt gebruik van de optie tot koop van het terrein Spinveld 9-11. Hier is een tijdelijk milieustation gevestigd dat dankzij de aankoop tot een definitief en hoogwaardig station ontwikkeld kan worden. De optie is onderdeel van een huurovereenkomst voor dit terrein die op 31 december 2004 afloopt. Met deze maatregel ziet het college af van de ontwikkeling van een milieustation aan het Hazepad.

De gemeente Breda streeft naar twee milieustations. Eén zon station is gevestigd aan de Slingerweg. In afwachting van een definitieve voorziening aan het Hazepad is in 2000 aan het Spinveld een tijdelijk milieustation gerealiseerd. De voortgang van het project kan ertoe leiden ertoe leiden dat er in Breda voor maart 2005 geen tweede definitieve milieustation is. Daarom kiest het college nu voor de optie om een hoogwaardig milieustation te ontwikkelen aan het Spinveld.

Een milieustation aan het Spinveld is een volwaardig alternatief voor het Hazepad. Bovendien is gebleken dat de verkeershinder aan het Spinveld door de opening van de locatie Slingerweg en de publiciteit hier omheen sterk vermindert.

De gemeente Breda is er alles aan gelegen om twee volwaardige milieustations binnen de gemeentegrenzen te hebben. Door nu te kiezen voor de ontwikkeling van een definitief en hoogwaardig milieustation aan het Spinveld zijn er straks in Breda twee klantgerichte voorzieningen. Daarnaast zijn aanpassingen mogelijk om het autoverkeer in nog betere banen te leiden en het zwerfafval nog verder te verminderen.

De realisatie van een definitief milieustation is afhankelijk van de goedkeuring door gedeputeerde staten van Noord-Brabant van het nog op te stellen bestemmingsplan.

Breda, 31 oktober 2003