Politie Amsterdam-Amstelland

Vrouw gewond na val uit raam
3-11-2003. Vrijdagmiddag rond halfzes viel een 44-jarige vrouw toen zij haar ramen aan het lappen was, uit een raam op de tweede verdieping. Buurtbewoners hoorden de vrouw gillen en waarschuwden de hulpverleningsdiensten. Personeel van de traumahelikopter en ambulance stabaliseerden de vrouw waarna ze naar het ziekenhuis werd gebracht.
---

Auto's beschadigd bij grote brand

Brand Stavangerweg - Gevleweg

3-11-2003. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een grote leegstaande loods aan de Gevleweg volledig door brand verwoest. Twaalf auto's die in de omgeving geparkeerd stonden raakten beschadigd. De politie arresteerde in de omgeving twee jongens op verdenking van brandstichting, een derde knaap wist te ontkomen, maar deze meldde zich later aan het politiebureau. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar belendende panden. Twee verdachten (16 en 17 jaar) zitten nog vast. Eén van hen heeft een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. Zij zullen binnenkort voor de officier van justitie worden geleid. Een derde verdachte (14) werd na verhoor heengezonden. Man overlijdt op dansfeest
3-10-2003. Zondagochtend vroeg werd een 43-jarige bezoeker van een dansfeest in een horecagelegenheid aan de Daniël Goedkoopstraat onwel. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en begonnen direct met reanimeren. Dit mocht echter niet meer baten. Het slachtoffer overleed een uur later in een ziekenhuis. Een combinatie van inspanning, gebruik van partydrugs en hartproblemen is vermoedelijk de oorzaak van het overlijden.

---

Voortvluchtige moordverdachte gearresteerd

3-10-2003. Zondagochtend arresteerden agenten na een hevig gevecht gevolgd door een korte achtervolging een 32-jarige Fransman die al tien jaar werd gezocht door de Franse autoriteiten. De man die in 1994 in Frankrijk werd veroordeeld voor moord, wist toentertijd te ontkomen en was sindsdien voortvluchtig. Agenten kwamen de man op het spoor en stelden een onderzoek in bij een woning in de Ferdinand Bolstraat. De man beweerde dat er sprake was van een vergissing. Toen hij echter kort hierop de benen nam, begrepen de politiemensen dat ze op het goede spoor zaten. De verdachte sprintte de woning op de eerste verdieping uit. Eén van de agenten die dit probeerde te voorkomen greep hem in de kraag waarna het tweetal al vechtend de trap afrolde. De diender raakte hierbij gewond aan arm en rug. Zijn vrouwelijk collega diehem te hulp kwam werd inmiddels belaagd door een vrouw die in de woning aanwezig was. Daarbij werd zij in haar hand gebeten. Uiteindelijk kon de agente zich met behulp van pepperspray bevrijden. De gezochte crimineel had zich inmiddels uit de voeten gemaakt en werd achtervolgd door de gewonde agent die van een voorbijganger een fiets had gekregen. Toen de vluchtende Fransman zag dat de politieman niet te stuiten was gaf hij zich in de 1e Jan Steenstraat gewonnen. Hij werd ingerekend en ingesloten.
Twee gewonden bij steekpartij in woning
3-10-2003. Zaterdagmiddag rond twee uur raakten twee jonge vrouwen (17 en 21 jaar) gewond bij een steekpartij in een woning aan Groeneveen. De slachtoffers werden naar een ziekenhuis vervoerd. Het 17-jarige slachtoffer mocht na behandeling naar huis. De andere vrouw werd een nacht ter observatie opgenomen en mocht een dag later naar huis. Kort na het incident arresteerde de politie een meisje van 15 en een vrouw van 19 jaar op verdenking van betrokkenheid bij dit misdrijf. Het tweetal is ingesloten en zit nog vast. Waarschijnlijk ligt een reeds langer slepend conflict ten grondslag aan de steekpartij. De ruzie tussen twee groepen zou in de betrokken woning worden bijgelegd, maar escaleerde opnieuw. Er ontstond een handgemeen waarbij de 19-jarige verdachte een mes trok en om zich heen stak. Daarbij raakte zij het 17-jarige slachtoffer in de arm en het andere slachtoffer een aantal keren in het bovenlichaam. Tijdens het voorval bevonden zich ongeveer negen jonge vrouwen in de leeftijd van 15 tot 21 jaar in het pand. De recherche onderzoekt de zaak.

---

Man neergestoken

3-10-2003. Zaterdagavond rond halftien raakte een 35-jarige Amsterdammer gewond toen hij op het Waterlooplein werd neergestoken. Het slachtoffer kreeg het aan de stok met twee mannen. Na een korte woordenwisseling ontstond er een vechtpartij. Eén van de mannen trok een mes en stak zijn opponent neer. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis vervoerd waar hij ter observatie werd opgenomen. Hij verkeert niet in levensgevaar. Van de daders ontbreekt ieder spoor. De recherche onderzoekt de zaak.

---