Ingezonden persbericht

Brocade SilkWorm Fabric Application Platform beschikbaar voor OEM- en ontwikkelpartners

Op fabric gebaseerde remote replicatie, datamigratie, virtual tape-oplossingen en nieuwe multiprotocol fabric routing services

Reading, UK, 3 november 2003 - Het SilkWorm® Fabric Application Platform (SilkWorm Fabric AP) van Brocade Communications Systems, Inc. (Nasdaq: BRCD), leverancier van infrastructuren voor Storage Area Networks (SAN's), is beschikbaar voor OEM- en softwareontwikkelpartners. Dit intelligente switching-platform is door Brocade en haar partners ontwikkeld voor het hosten van op fabric gebaseerde storage-beheerapplicaties van SAN's, zoals volumebeheer, datamigratie en datareplicatie. Verder introduceert Brocade nieuwe multiprotocol fabric routing services voor haar SilkWorm Fabric AP. Met deze unieke diensten kunnen klanten verschillende SAN-omgevingen consolideren, de SAN-functionaliteit naadloos uitbreiden en de voordelen benutten van grotere SAN's over verschillende netwerken.

"Het is positief dat steeds meer innovatieve, op fabric gebaseerde applicaties op de markt komen", zegt Gary Pilafas, Senior Storage/Systems Architect bij United Airlines Loyalty Services. "Deze nieuwe applicaties bieden voordelen op het vlak van efficiency binnen enterprise storage-omgevingen, en lagere beheerkosten. Daarnaast is het belangrijk om ongestoord te kunnen migreren naar nieuwe functionaliteit, terwijl onze investeringen in storage, SAN en beheerapplicaties behouden blijven. Dat zijn de aandachtspunten waarop Brocade zich met haar nieuwe functionaliteit en diensten richt."

Vooraanstaande OEM-partners, zoals HP en EMC, en meer dan tien ISV-partners, waaronder VERITAS, hebben de SilkWorm Fabric AP gekozen voor de ontwikkeling van nieuwe op fabric gebaseerde storage-beheerapplicaties.

"HP wil klanten helpen bij het afstemmen en optimaliseren van storage en serviceniveaus via geavanceerde technologieën", zegt Frank Harbist, Vice-President en General Manager Storage Software, Network Storage Solutions van HP. "SilkWorm Fabric AP van Brocade is een belangrijke bouwsteen voor nieuwe, op fabric gebaseerde storage-beheeroplossingen die 'adaptive enterprises' mogelijk maken."

"EMC wil de intelligentie van netwerk-fabrics verhogen om organisaties te ondersteunen om het maximale uit hun informatie te halen tegen de laagste kosten en in elke fase van de datalevenscyclus", aldus Mark Lewis, Executive Vice-President Open Software van EMC. "Daarom benutten wij SilkWorm Fabric AP voor onze open EMC-applicaties die de waarde van geautomatiseerde netwerk-storage-omgevingen aanzienlijk vergroten. We vereenvoudigen storage-beheer via nieuwe, op fabric gebaseerde mogelijkheden."

Brenda Zawatski, Vice-President Product Marketing van VERITAS: "Op fabric gebaseerde applicaties worden steeds belangrijker, omdat eindgebruikers hun SAN-implementaties uitbreiden om storage-beheer te vereenvoudigen en 'utility computing' te realiseren. We werken actief samen met Brocade om nieuwe storage-beheeroplossingen te ontwikkelen voor grotere flexibiliteit en eenvoudiger beheer. Zo kunnen klanten de prestaties en beschikbaarheid van heterogene IT-infrastructuren optimaliseren en kosten beheersen."

De drie vernieuwende, op fabric gebaseerde storage-beheerapplicaties op basis van SilkWorm Fabric AP die al gedemonstreerd zijn. (1) De op fabric gebaseerde remote replicatieoplossing biedt een hoogwaardig, flexibel databeschermingsplatform voor replicatie en herstel over meerdere locaties in heterogene storage-omgevingen. Dit is de eerste op fabric gebaseerde replicatieoplossing op basis van de nieuwste fabric-gebaseerde intelligentie.

(2) De Virtual Tape Library-service biedt tape backup met een op disk gebaseerde backup-dienst, waardoor storage-beheerders de backup-tijd flink kunnen terugbrengen, terwijl ze met het gebruikelijke, op tape gebaseerde backup-beleid en in de gewone omgeving werken. De implementatie van een Virtual Tape Library in het SAN fabric verbetert de prestaties en betrouwbaarheid van tape-backup, vermindert fouten, verkort backup-tijd en verbetert de databeschikbaarheid.

(3) Via op fabric gebaseerde datamigratie kunnen storage-beheerders data flexibel migreren tussen heterogene storage-systemen zonder de applicaties die toegang tot deze data hebben, te verstoren. Hierdoor verbetert de data-provisioning en nemen de kosten af doordat diverse beheerfuncties op een centraal punt in de fabric beheerd worden. Verder daalt het aantal mislukte backups en verbeteren de restore-tijd en databeschikbaarheid.

# # #

Brocade Communications Systems, Inc.
Brocade (Nasdaq: BRCD) biedt een intelligent platform voor genetwerkte storage-infrastructuren. Vooraanstaande leveranciers van systemen, applicaties en storage kiezen voor Brocade als basis voor hun SAN-oplossingen. De Brocade SilkWorm®-reeks van fabric switches en software is ontwikkeld om databeschikbaarheid en het gebruik van storage- en serverhulpmiddelen te optimaliseren. Bedrijven vereenvoudigen met de Brocade-oplossingen de implementatie van SAN's, verlagen de Total Cost of Ownership (TCO) en vergroten de netwerk- en applicatie-efficiëntie.

Ingezonden persbericht