CTG


Regeling effectgerichte maatregelen in bossen en natuurterreinen geopend

3 november 2003 - De aanvraagperiode in het kader van de Regeling effectgerichte maatregelen in bossen en natuurterreinen (EGM) is opnieuw opengesteld. Vanaf 3 november 2003 tot 1 maart 2004 is het mogelijk subsidieaanvragen in te dienen.

Door middel van de Regeling EGM wordt het Overlevingsplan Bos en Natuur uitgevoerd. Deze regeling is gericht op het uitvoeren van effectgerichte maatregelen in bossen en natuurterreinen waar problemen zijn met verzuring, verdroging en vermesting. Het doel van de Regeling EGM is het bevorderen van tijdelijke, aanvullende maatregelen die er op zijn gericht de effecten van de verzuring, vermesting of verdroging in bossen en natuurterreinen te verminderen of ongedaan te maken.

Voor het jaar 2004 is voor de onderstaande categorieën aanvragers een budget beschikbaar gesteld van EUR 6.250.000,- . Dit budget is als volgt verdeeld:
-aanvragen ingediend door de Unie van Bosgroepen EUR 2.240.000
-aanvragen ingediend door de Landschappen EUR 1.965.000
-aanvragen ingediend door de Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten in Nederland
EUR 1.600.000

-overige aanvragen EUR 445.000

De subsidie bedraagt 95% van de werkelijk gemaakte, noodzakelijke subsidiabele kosten.

Om in aanmerking te komen voor een subsidie in de kosten van het uitvoeren van de effectgerichte maatregelen kent de regeling een aantal voorwaarden, waaronder de volgende:
* de aanvrager is eigenaar, pachter of op een andere manier gerechtigde van de bossen en natuurterreinen;
* pas na schriftelijke bevestiging van de ontvangst van uw aanvraag, wordt begonnen met de werkzaamheden;
* het doel van de voorgenomen werkzaamheden wordt voldoende gerealiseerd en er wordt geen onevenredige schade aan de natuur toegebracht;
* de subsidieverlening is minimaal EUR 4.537,80. De Regeling EGM wordt uitgevoerd door LASER. Het aanvraagformulier EGM 2004 en bijlagen zijn aan te vragen bij Het LNV-Loket 0800 - 22 333 22 of via www.minlnv.nl/loket.