Ingezonden persbericht

IBM Business Consulting Services en Puspective zien toekomst in internationale groeimarkt e-learning

E-learning brengt consultants en inkooptrainingsinstituut bijeen

Almere, 3 november - IBM Business Consulting Services en Purspective, het trainingsinstituut van NEVI (Nederlandse Vereniging voor Inkoopmanagement) stappen samen in de groeimarkt van E-learning. Beide bedrijven bundelen hun krachten bij het geven van inkooptrainingen. De implementatie- en integratie van E-learning systemen en oplossingen in bestaande en nieuw te ontwikkelen inkooptrainingen heeft beide partijen bijeen gebracht. IBM en Purspective bieden gezamenlijk in deze fase al meer dan 25 trainingsmodules aan waarvan een deel bestaat uit een mix van klassikaal onderricht en leren 'op afstand' (blended learning). E-learning is voor beide ondernemingen zowel in Nederland als daarbuiten een groeimarkt.

Jan Buter, associate partner bij IBM Business Consulting Services: "E-learning is voor ons een belangrijke markt. Bedrijven eisen een steeds snellere implementatie van procesverbeteringsprogramma's waarbij men wereldwijd dezelfde aanpak nastreeft. E-learning biedt verrassend veel mogelijkheden als je de competenties en vaardigheden van je internationale kader wilt verbeteren en professionaliseren. Je moet dan wel de juiste balans vinden tussen leren op afstand en klassikaal onderwijs, het zogenaamde blended learning. Met alleen e-learning systemen red je het niet, het moet een mix zijn tussen training content, onderliggende systemen en functionele toepassing van de trainingsprogramma's. De inkooporganisatie van IBM beschikt al over een trainingsprogramma waarin e-learning een prominente plaats inneemt. De rijke portfolio van Purspective op het gebied van inkoopprocestraining in combinatie met onze eigen portfolio, plus de e-learning capabilities die wij beide hebben, maakt ons samen heel krachtig".

Purspective directeur Jan Willem Ederveen: "Het economische klimaat dwingt bestuurders van ondernemingen strategisch te kijken naar hun inkoopfunctie, deze te analyseren en doelstellingen te vertalen in inkoopverbeteringstrajecten. Het structureel verbeteren van de inkoopprocessen en de prestaties van medewerkers is fundamenteel onderdeel in de realisatie daarvan. In dit kader zien wij grote meerwaarde voor klanten als het gaat om leren op afstand, en het internationaal uitrollen van e-learning systemen in bestaande training- en verbeteringsprogramma's. IBM geeft ons de technologische ondersteuning en biedt een omvangrijke geografische reikwijdte waarmee we onze klanten beter kunnen volgen. De gewenste intensiteit en het noodzakelijke tempo van locale inkooptrainingsprogramma's en procesimplementaties ligt hoog en die klanteis beantwoorden wij".

Over IBM Business Consulting Services
Met consultants en andere professionals in meer dan 160 landen is IBM Business Consulting Services de grootste aanbieder van consultancydiensten ter wereld. IBM Business Consulting Services biedt haar cliënten specialistische kennis van bedrijfsprocessen en bedrijfstakken, grondig inzicht in technologische oplossingen voor branchespecifieke uitdagingen, en het vermogen om die oplossingen zodanig te ontwerpen, te bouwen en in praktijk te brengen dat zij de winstgevendheid vergroten. Meer informatie vindt u op http://www.ibm.com/bcs.

Over Purspective
Purspective is een internationaal trainingsinstituut, gevestigd in Nederland. Purspective is gespecialiseerd in de ontwikkeling en uitvoering van wereldwijde trainingsprogramma's voor inkoop professionals en andere disciplines die deelnemen in de inkoop processen van ondernemingen. De trainingsportfolio van Purspective richt zich op World Class Excellence in inkoop and geïntegreerd Supply Chain Management. De trainingsprogramma's worden in alle delen van de wereld aangeboden op basis van open inschrijving of op maat gemaakt per onderneming. Purspective is buiten Nederland onder meer actief in China, Singapore, Duitsland, Engeland en de Verenigde Staten.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u ook contact opnemen met:

IBM Business Consulting Services

Tineke Mertens, afd. Communicatie:
Tel. 06 200 150 92; Tineke.mertens@nl.ibm.com

Purspective BV

Jan Willem Ederveen, directeur
Tel. 0418 575800; Jwe@purspective.com

Frank Witte
Creative Venue communicatieadvies en PR
Telefoon 020 4525225; f.witte@creativevenue.nl