KLM

03/062

KLM benoemt jan ernst de groot tot algemeen secretaris

AMSTELVEEN, 3 november 2003 - Met ingang van 1 augustus 2003 is Jan Ernst de Groot (40) benoemd tot Algemeen Secretaris van de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij N.V. Hij combineert deze functie met zijn functie van Hoofd Government & Industry Affairs en met ingang van 1 oktober 2003 tevens met die van Hoofd Juridische Zaken. Onder zijn leiding worden de genoemde drie afdelingen samengevoegd. De samenvoeging maakt onderdeel uit van de maatregelen om structureel kosten te besparen en de aansturing van de interne organisatie van KLM te vereenvoudigen.

Als Algemeen Secretaris volgt hij Hans Eric Kuipéri op. Deze is met ingang van 1 september 2003 benoemd tot Senior Vice President Group Aircraft Finance en zal in de komende periode de activiteiten op het gebied van vliegtuigfinanciering overnemen van Robert van der Burg in verband met diens pensionering per april 2005.

Als Hoofd Juridische Zaken is de heer De Groot de opvolger van Leslie Mooyaart, die KLM heeft verlaten.

Jan Ernst de Groot is sinds 1992 in dienst van KLM. Hij bekleedde diverse functies in de onderneming waaronder die van Hoofd Arbeidsvoorwaardelijk overleg met de werknemersorganisaties.

AMS/DR/JCH


---- --