Politie Hollands Midden
Datum: 3 november 2003

(


Alcoholcontrole RVHT Noordwijk

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft zaterdag 1 november een alcoholcontrole gehouden aan de Oude Zeeweg. Een 31-jarige vrouw uit Katwijk had een ademalcoholgehalte van 1020 ug/l. Een 37-jarige man uit Venlo had een ademalcoholgehalte van 760 ug/l. Het RVHT heeft in deze twee gevallen het rijbewijs ingevorderd. De politie vordert het rijbewijs in vanaf 570 ug/l. In totaal zijn vier personen aangehouden omdat zij te veel gedronken hadden. In totaal zijn er 84 blaastesten uitgevoerd.


Alcoholcontrole Leiden

De politie heeft in de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 november een alcoholcontrole gehouden vanwege een feest in de Groenoordhallen. De politie heeft twee personen aangehouden. Een 39-jarige man uit Oegstgeest blies 455 ug/l. Hij kreeg een proces verbaal en een rijverbod van 4 uur. Een 38-jarige man uit Leiderdorp blies een vergelijkbaar aantal ug/l's. Ook hij kreeg een proces verbaal en een rijverbod van 4 uur.


Onder invloed Leiden

De politie heeft zondag 2 november rond 05.00 uur een 22-jarige man uit Zoetermeer aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie controleerde hem op de Lammenschansweg. De ademanalyse wees 280 ug/l uit. Hij kreeg een proces verbaal en een rijverbod van 1 uur.



Onder invloed Voorschoten

De politie heeft in de nacht van zondag 2 op maandag 3 november een 28-jarige Voorschotenaar aangehouden wegens rijden onder invloed. Dit gebeurde tijdens een algemene controle. De ademanalyse wees 245 ug/l uit. Omdat de man verklaarde ook medicijnen te hebben geslikt die de rijvaardigheid beïnvloeden, kreeg de man een rijverbod van 4 uur in plaats van 1 uur.


Onder invloed Roelofarendsveen

De politie heeft zondag 2 november rond 05.20 uur een 33-jarige man uit Haarlem aangehouden wegens rijden onder invloed. Een medeweggebruiker zag de man slingerend over de A4 richting Amsterdam rijden en waarschuwde de politie. Deze heeft de man op de vluchtstrook laten stoppen. De ademanalyse wees 380 ug/l uit. Hij kreeg een proces verbaal en een rijverbod van 3 uur.


Onder invloed Alphen a/d Rijn

De politie heeft zondag 2 november rond 04.00 uur een 44-jarige man uit Alphen a/d Rijn aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed over de President Kennedylaan toen de politie hem staande hield. De ademanalyse wees 600 ug/l uit. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd en hem een rijverbod van 6 uur gegeven.


Aanhouding Hazerswoude Dorp

De politie heeft zondag 2 november rond 02.00 uur een 25-jarige man uit Hazerswoude Dorp aangehouden. Deze reed op de brommer zonder helm over de Gemeneweg. Ook was zijn brommer niet verzekerd en ontbrak het verzekeringsplaatje. Eveneens bleek hij gedronken te hebben (350 ug/l). Hij kreeg een proces verbaal en een rijverbod van 2 uur.


Snelheidscontrole Alphen a/d Rijn

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft zaterdag 1 november een snelheidscontrole gehouden op de N11. Hier mag 100km/uur gereden worden. In totaal zijn 22 personen bekeurd vanwege een snelheidsovertreding. De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 24-jarige man uit Alphen a/d Rijn. Deze reed met een snelheid van 158 km uur. Vanaf een snelheidsovertreding van meer dan 50 km/uur wordt het rijbewijs ingevorderd.


Alcoholcontrole RVHT Zevenhuizen

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft zondag 2 november een alcoholcontrole gehouden aan de Swanlaweg. Een 45-jarige vrouw uit Ridderkerk kreeg een proces verbaal en een rijverbod van 2 uur voor een ademalcoholgehalte van 305 ug/l. Een 46-jarige man uit Nieuwerkerk a/d IJssel kreeg een proces verbaal en een rijverbod van 3 uur voor een ademalcoholgehalte van 390 ug/l. In totaal zijn er 69 blaastesten uitgevoerd.


Scooterrijder onder invloed Zevenhuizen

De politie heeft zondag 2 november rond 05.00 uur een 17-jarige man uit Capelle a/d IJssel aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie zag hem rijden op de Zuidplasweg. Zowel de bestuurder als de passagier hadden geen helm op. Toen de politie achter het tweetal aanging, wilde het tweetal niet stoppen en reed zonder licht door de berm. De ademanalyse wees 465 ug/l uit. Hij kreeg een proces verbaal en een rijverbod van 4 uur.


Onder invloed Lekkerkerk

De politie heeft zondag 2 november rond 03.00 uur een 47-jarige man uit Rotterdam aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed met een snelheid van 109 km/uur over de C.G. Roosweg. De geldende snelheid op deze weg is 80 km/uur. Bij zijn staandehouding bleek dat de man gedronken had. De ademanalyse wees 540 ug/l uit. Hij kreeg een proces verbaal en een rijverbod van 6 uur.




Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --