Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


3 november 2003



Aalten - oplegger in de berm


Een 53-jarige vrachtwagenchauffeur uit Duitsland is zondagavond op de kruising Pastoorsdijk/Kloosterdijk in Aalten met zijn combinatie in de berm en sloot terecht gekomen.
De man reed rond 21.00 uur vanaf de Pastoorsdijk de Kloosterdijk op en kwam bij het maken van de bocht met de achterwielen van de oplegger in de berm terecht. De oplegger belandde vervolgens in de sloot. Een zware takel en een tractor uit Doetinchem zetten de oplegger weer op de wielen. De chauffeur bleef ongedeerd.



Ulft - diefstal van bestelbus


Onbekenden hebben zondagmiddag rond 15.30 uur vanaf de parkeerplaats aan de Dierenriem in Ulft een bestelauto gestolen. Het gaat om een Kia van het type Pregio 2.5 STCI met de kleur grijs. Het kenteken van het busje is 86-BH-RH en de waarde bedraagt bijna 12.000 euro.
Een getuige zag eerder een personenauto die zich verdacht ophield.. De politie stelt een onderzoek in.



Gaanderen -dekzeilen van vrachtauto's vernield.


Dieven hebben zondagavond bij een transportbedrijf aan de Westerbroekstraat de dekzeilen van circa 35 vrachtwagens doorgesneden, kennelijk met de bedoeling op de lading te bekijken. Het is nog niet bekend wat er precies gestolen is en hoeveel de waarde bedraagt.
De politie gaat verder met het onderzoek.



Groenlo - inbraak in pizzeria - verdachte aangehouden


Drie mannen hebben maandagmorgen vroeg rond 06.15 uur ingebroken in een pizzeria aan de Lievelderstraat in Groenlo. De politie was zeer snel ter plaatse, zag drie mannen wegrennen en zag kans één van hen aan te houden. Het gaat om een 23-jarige man uit Joegoslavie. De man is ingesloten in het cellencomplex in Doetinchem. Met behulp van een speurhond is nog tevergeefs naar de andere twee mannen gezocht. Het drietal heeft een paar honderd euro uit een opengebroken gokkast meegenomen. Het onderzoek naar de inbraak gaat verder.



Aalten- gevaarlijk spelletje


Een automobilist zag zondagavond op de Eligiusstraat in het schijnsel van zijn koplampen een grote doos met schokkende bewegingen over het wegdek schuiven. Ter plaatse is een wegopbreking, dus het verkeer rijdt er niet hard. Toen hij met de grote lichten van z'n auto op het voorwerp scheen kwam er iemand uit de doos en maakte een gooiende beweging met een steen. De melder verbaasde zich over dit voorval en vond, als het om een spelletje gaat, dit erg gevaarlijk. Later was de persoon en doos verdwenen.



Aalten - snelheidscontrole


Naar aanleiding van klachten over het rijgedrag op de Lichtenvoordsestraaweg is er gisterenmiddag een snelheidscontrole gehouden. Van de 533 passanten reden er 89 te hard en de hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km, waar men 50 mag rijden.



Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --