Centrum voor Arbeidsverhoudingen

Dit is een gezamenlijk persbericht van de Samenwerkende Centrales van Overheidspersoneel (SCO) en het Verbond Sectorwerkgevers Overheid (VSO)

Akkoord wijzigingen in de pensioenregeling ABP

Werkgevers en werknemers in overheid en onderwijs hebben een akkoord bereikt over belangrijke wijzigingen in de pensioenregeling van het ABP.
Het ABP gaat per 1-1-2004 definitief over van het eindloonsysteem naar het middelloonsysteem. Het pensioensysteem zal hierdoor financieel beter beheersbaar worden.

Op 4 juli j.l. bereikten de onderhandelaars van vakbonden en overheidswerkgevers al een onderhandelaarsakkoord over de wijziging van de pensioenregeling van het ABP, als onderdeel van het plan om de financiële problemen van het ABP op te lossen. Na raadpleging van de achterban van de vakbonden zijn nu aanvullende afspraken gemaakt. Vanaf 1 januari 2004 zullen de nieuwe pensioenrechten opgebouwd worden volgens het middelloonsysteem. Het opbouwpercentage per jaar wordt echter verhoogd tot 1,9 %, en het deel van het salaris waarover ieder jaar pensioen wordt opgebouwd wordt groter. Voor werknemers boven de 40 jaar gelden een ander opbouwpercentage en franchise. In het akkoord van 4 juli 2003 was een versobering van de toekomstige opbouw van het nabestaandenpensioen voor 65-plussers voorzien. Nu is afgesproken dat overheids- en onderwijspersoneel kan kiezen voor een vrijwillige aanvulling om deze opbouw te herstellen. Voor deze aanvulling geldt een collectieve kostendekkende premie voor rekening van de werknemer ongeacht leeftijd of gezondheidsrisico's. De op 4 juli afgesproken halvering van de premievrije pensioenopbouw bij arbeidsongeschiktheid is omgezet in een premievrije pensioenopbouw van 70%. De wijzigingen t.o.v. het akkoord van 4 juli kunnen worden betaald doordat de kapitaaldekking van het basisdeel van de FPU-regeling wordt uitgesteld. Over deze regeling zullen structurele afspraken worden gemaakt in de verdere gesprekken over pre-pensionering en levensloop, op basis van de afspraken die hierover in april 2004 tussen kabinet en sociale partners worden gemaakt.

Gelet op het feit dat het militair personeel een afwijkende positie in het ABP-systeem heeft, is 2004 voor hen een overgangsjaar waarin voor maximaal een jaar het eindloonsysteem zal blijven gelden, in afwachting van nadere afspraken.

Voor centrales geldt dat zij bij dit akkoord het voorbehoud maken dat het Najaarsakkoord later deze maand tot stand komt. Is dat niet het geval dan treden partijen opnieuw met elkaar in overleg over de ontstane situatie.

---