Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT APELDOORN


3 november 2003



Beekbergen - onder invloed


Een automobilist uit Beekbergen blies na een aanrijding op de Anrhemseweg zondamiddag omstreeks 16.50 uur 0,7 prom. De man raakte een vluchtheuvel omdat hij wilde uitwijken voor een andere auto. Hem werd een transactie uitgereikt van 190 Euo en een rijverbod van twee uur.



Apeldoorn - bromfietser gewond


Een 35 jarige bestuurder van een bromfiets uit Apeldoorn is zondag om 17.40 uur gewond geraakt. De man ging met zijn bromfiets onderuit door het gladde wegdek (vallende bladeren) en viel op zijn schouder. De man is vermoedelijk met een sleutelbeenfractuur per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.



Apeldoorn - fietsendief aangehouden


De politie heeft een Apeldoorner aangehouden nadat er informatie bij de politie binnenkwam dat de man een fiets wegnam aan de Haagwinde. De man is ingesloten. Nader onderzoek volgt.



Apeldoorn - diefstal uit bedrijf


Bij een bedrijf aan de laan van Malkenschote is in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. Men heeft een kluis geforceerd. Het is nog onbekend wat er is ontvreemd.



Apeldoorn - beroving


Een 12 jarige jongen is zondagmiddag beroofd van zijn GSM. De 12 jarige loopt met een vriendje op de Hoofdstraat. Er fiets een jongen van ongeveer 13 jaar oud langs en valt de twee lastig. De jongens willen hem kwijt en lopen de Oranjerie binnen. De jongen komt hen achterna en gaat voor de jongens staatn. Hij steekt een hand in de binnen en zegt dat hij een wapen heeft en eist de GSM van een van de jongens. Deze is doodsbang en geeft hem de GSM. De politie stelt een onderzoek in.



Apeldoorn - brand bij sportcomplex


Bij de politie kwam zondagavond om 23.12 uur een melding binnen dat er op het sportcomplex een gebouw zou branden. Het bleek te gaan om het materiaalhok en kleedruimte van de voetbalvereniging. De brandweer kon niet voorkomen dat de ruimte geheel uitbrandde.
De politie houdt er rekening mee dat de brand is aangestoken en is op zoek naar getuigen. Getuigen kunnen zich melden op telefoonnummer 0900 8844.



Apeldoorn - echtpaar verdwaald


Een echtpaar uit Zevenaar was zondag in het park Berg en Bos aan het wandelen. Tegen 17.55 uur werden zij overvallen door de duisternis. Daardoor konden ze de weg naar de uitgang niet meer vinden. Gelukkig biedt in zo'n geval de GSM uitkomst en zij belden de politie. De politie kon echter het park niet in omdat alle hekken dicht zaten. Uiteindelijk kon na ongeveer een uur met de sleutel via de politie het hek aan de Assesestraat worden geopend en door gebruik van sirene en GSM kon het echtpaar worden opgespoord. Ze werden opgelucht en tevreden afgezet bij de parkeerplaats aan de Wilslaan.



Apeldoorn - man met vuurwapen aangetroffen


De politie heeft zondagavond een Apeldoorner aangehouden op de Germanenlaan nadat bleek dat hij een vuurwapen bij zich droeg. De man is ingesloten voor nader onderzoek. Het vuurwapen is in beslag genomen.



Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58




---- --