Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE



3 november 2003


Putten - diefstal uit bedrijf

Bij een bedrijf aan de Nijverheidsweg is vannacht omstreeks 05.00 uur ingebroken. Men heeft in een toegangsdeur een gat gezaagd en kon zo binnen komen. Binnen zijn enkele play stations en spellen weggenomen.



'T Harde - diefstal uit woning


Van een woning aan de Damweg is zaterdagavond een deur opengebroken. Eenmaal binnen heeft ben geluidsapparatuur en twee boxen weggenomen.



Nunspeet - diefstal uit bedrijf


Met een stoeptegel is in de nacht van zondag op maandag een ruit van een bedrijf aan de Energieweg ingegooid. Uit het kantoorgedeelte van het bedrijf zijn computerkasten en een flatscreen weggenomen.



Vaassen - overlast jeugd


Door de politie is een groepje jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 18 jaar aangehouden. De jongeren hebben vuurtje gestookt onder de luifel van de supermarkt. Er werd door de politie een enorme puinhoop aangetroffen. Na verhoor konden ze huiswaarts. Zij zullen worden doorverwezen naar het preventieproject LINK, waar een passende maatregel zal worden genomen.



Harderwijk - aanrijding / onder invloed


Afgelopen nacht werd om 04.00 uur door de politie op de Newtonweg een onbeheerde personenauto aangetroffen. Deze auto stond tegen een lantaarnpaal. Van de bestuurder geen spoor. Op de Molenweg liep een man die verklaarde de bestuurder te zijn en bij het ongeval betrokken te zijn. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau voor ademanalyse. De man blies 1,8 prom. Hem werd een rijverbod van tien uur uitgereikt. Tevens is het rijbewijs ingevorderd. Proces verbaal wordt opgemaakt voor verlaten plaats ongeval en rijden onder invloed.



Ermelo - poging dieftal peronenauto's


De politie heeft afgelopen nacht drie inwoners uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van poging tot diefstal van personenauto's. In zowel het Postlaantje als op de parkeerplaats voor het station hebben de drie getracht een personenauto weg te nemen. Dit is echter niet gelukt. De politie heeft een onderzoek ingesteld.



Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58




---- --