Vereniging Milieudefensie

Persbericht

Milieudefensiedirecteur Teo Wams naar Natuurmonumenten

Amsterdam, 3 november 2003 --- Algemeen-directeur Teo Wams (44) vertrekt bij Milieudefensie. Per 1 januari gaat hij aan de slag als directeur-Natuurbeheer bij Vereniging Natuurmonumenten. Vera Dalm en Nicole Bakker, de huidige adjunct-directeuren van Milieudefensie, zullen voorlopig de taken van Wams overnemen.

Milieudefensie wenst Teo Wams veel succes in zijn nieuwe functie. Collega-directeur Vera Dalm: 'We vinden het jammer dat Teo vertrekt, maar zijn blij dat hij behouden blijft voor de "groene zaak". Met zijn bijna twintig jaar ervaring in de milieu- en natuurwereld heeft hij zich tot een all rounder van onschatbare betekenis weten ontwikkelen.'

Teo Wams werkt sinds 1984 bij Milieudefensie. Daar begon hij als campagnemedewerker bij het team Afval en Verpakkingen. Eind jaren tachtig werd hij lid van het 'coteam', dat de dagelijkse leiding over Milieudefensie had. Sinds Milieudefensie in 1997 officieel een directie kreeg, is Wams algemeen-directeur geweest. Daarnaast is hij lid van de Vrom-raad, voorzitter van de raad van toezicht van Stichting Goed Hout en lid van de raad van advies van Milieu Centraal.