Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, maandag 3 november 2003

Twee arrestaties na afloop van Willem II-RKC

TILBURG: De politie heeft zondagmiddag omstreeks 16.45 uur op de Stappegoorweg twee Tilburgers aangehouden die met broeksriemen sloegen in de richting van RKC-supporters. De verdachten zijn 22 en 35 jaar oud en zijn door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld.

Gistermiddag kwam het na afloop van de wedstrijd Willem II-RKC op de Stappegoorweg tot een confrontatie tussen een groep RKC supporters die naar de parkeerplaats bij het zwembad liep en een groepje Willem II supporters. Er werden daarbij broeksriemen uit de broeken getrokken waarmee over en weer geslagen werd. De politie hield de twee mannen, die zichtbaar RKC-supporters met hun broeksriemen sloegen, voor openlijke geweldpleging aan. Het opstootje werd beëindigd nadat enkele hondengeleiders met hun diensthonden de groepen uit elkaar dreven.

Politie houdt drie verdachten aan voor rijden onder invloed

TILBURG: De Tilburgse politie heeft gisteravond en vannacht in totaal drie automobilisten aangehouden die onder invloed van alcohol hun voertuig bestuurden. Twee verdachten waren betrokken bij aanrijdingen.

Een 40-jarige Bredanaar reed gisteravond omstreeks 22.40 uur op de Ringbaan-West eerst tegen een hectometerpaaltje en vervolgens tegen een verkeerslicht. Hij kwam met zijn auto ter hoogte van een vluchtheuvel tot stilstand. Hij bleek onder invloed te zijn. Hij blies 755 ugl (1,7 promille). Naar eigen zeggen was dat te wijten aan drie flesjes Smirnoff. De politie heeft het rijbewijs ingevorderd.

Een 47-jarige Tilburgse veroorzaakte gisteravond omstreeks 23.00 uur op de kruising van de Dongenseweg en de Dopheistraat een aanrijding terwijl zij onder invloed was van alcohol. De bestuurster kwam vanuit de Dopheistraat en wilde linksaf de Dongenseweg richting Tilburg inslaan. Op dat moment kwam van links over de Dongenseweg een auto bestuurd door een 29-jarige Tilburger. De verdachte blies 570 ugl (1,3 promille). Haar rijbewijs is ingevorderd.

Omstreeks 00.50 uur is op de Wandelboslaan een 39-jarige Tilburger eveneens betrapt op het rijden onder invloed. Ook deze man krijgt daarvoor een proces-verbaal.
Politie arresteert man met vermoedelijk gestolen bromfiets

TILBURG: De politie heeft gisteravond op de Spoorlaan omstreeks 19.30 uur een 18-jarige Tilburger aangehouden. De agenten zagen de verdachte op een scooter zitten. Bij controle bleek dat het verzekeringsplaatsje van 2001 was. De dienders wilden daarop het voertuig in bewaring nemen. Hierop deelde de bestuurder mede dat hij geen sleutel had omdat het gehele contactslot verwijderd was. De man vertelde dat hij de bromfiets voor 75 euro gekocht had. Hierop is de man ter zake diefstal c.q. heling van de bromfiets aangehouden. Hij is na verhoor weer in vrijheid gesteld. Het onderzoek naar de herkomst van de tweewieler is nog gaande.

Politie waarschuwt voor medicijnenoplichter

TILBURG: Een 83-jarige Tilburgse heeft vandaag bij de politie aangifte gedaan dat ze afgelopen zaterdag 1 november jl. omstreeks 17.15 uur opgelicht is door een haar onbekende man. De man kwam aan haar flatwoning aan de Spoorlaan met een doosje medicijnen voor haar buurvrouw. Hij vertelde haar dat de bezorgkosten 5 euro bedroeg. De aangeefster nam het pakketje aan en gaf de man 5 euro. In het doosje bleek een andere strip medicijnen te zitten als op de opdruk van het doosje stond. Bovendien bleek de buurvrouw helemaal geen medicijnen besteld te hebben. Verder bleek de man bij meer flats aangebeld te hebben. Hoewel het hier slechts om een klein bedrag gaat, waarschuwt de politie voor de praktijken van deze man. Het gaat om een blanke man, circa 1.80 meter, 30 a 40 jaar. Hij heeft zwart strak achterover gekamd haar in een staart.

Politie onderzoekt brandstichting

TILBURG: Zondagmiddag is op het parkeerterrein van een supermarkt aan de Korvelseweg / Capucijnenstraat een hok met rolcontainers en emballage uitgebrand. De brandweer heeft de brand geblust. De politie gaat uit van brandstichting. Uit een eerste onderzoek blijkt dat er kinderen op het parkeerterrein zich baldadig hebben gedragen door onder meer met aardappels te gooien.

Bron: Willem van Hooijdonk