MIDDLE EUROPE INVESTMENTS

Middle Europe Real Estate N.V. gaat naar de beurs

Lochem, 3 november 2003

De directie van Middle Europe Real Estate N.V. ('MERE') maakt bekend dat met ingang van heden de inschrijving open staat op gewone aandelen aan toonder in haar vennootschap. De uitgifteprijs is vastgesteld op EUR 20,- per aandeel van nominaal EUR 5,-. De inschrijving sluit op woensdag 12 november a.s. Onvoorziene omstandigheden voorbehouden zullen de aandelen op donderdag 13 november worden toegelaten tot de notering op de Officiële Markt van de effectenbeurs van Euronext Amsterdam N.V. De beursintroductie wordt verzorgd door SNS Securities. Het prospectus tevens introductiebericht alsmede de financiële bijsluiter zijn vanaf heden beschikbaar bij SNS Securities te Amsterdam alsmede ten kantore van de vennootschap.

MERE is een Nederlandse beleggingsmaatschappij gevestigd te Amsterdam die zal beleggen in commercieel vastgoed in Tsjechië en in Slowakije. De vastgoedmarkt in deze landen is sterk in ontwikkeling en de directie voorziet, mede door de toetreding van deze landen tot de Europese Unie per 1 mei volgend jaar, verdere gunstige ontwikkelingen.

MERE is een initiatief van de Nederlandse investeringsmaatschappij Middle Europe Investments ('MEI') uit Lochem en de Slowaakse J&T Finance Group uit Bratislava.

MEI werd 12 jaar geleden opgericht en biedt investeerders de mogelijkheid te beleggen in bedrijven en vastgoed in Midden-Europa, hetzij rechtstreeks, hetzij via een beleggingsfonds. Zo introduceerde MEI 5 jaar geleden het uiterst succesvolle Tsjechië en Slowakije Fonds dat zich uitsluitend richt op beursgenoteerde Tsjechische en Slowaakse aandelen.
De kracht van MEI is gelegen in het feit dat zij opereert vanuit een uitgebreid eigen kantorennet. Zo beschikt zij over kantoren in Lochem (hoofdkantoor), Praag, Brno, Trencin, Bratislava, Vilnius, Berlijn, Boekarest en Sofia met in totaal ca. 50 professionals.