Vlaamse overheid

Naar aanleiding van de vernieling van een onbemande camera in Werchter (Rotselaar) op 1 november jl., heeft Vlaams minister van Mobiliteit Gilbert BOSSUYT beslist om een klacht met burgerlijke partijstelling neer te leggen tegen onbekenden.

Op korte tijd werden vier onbemande camera's in Oostende, Roeselare, Peer en Rotselaar door onbekenden met autobanden in brand gestoken. De schade wordt geraamd op 25.000 Euro per camera. Minister BOSSUYT hoopt dat een gerechtelijk onderzoek de vandalen kan aanwijzen zodat zij hiervoor aansprakelijk kunnen gesteld worden. De minister vraagt ook om te onderzoeken of er sprake is van het bewust aanzetten tot vandalisme door organisaties en personen die deze praktijken schijnen toe te juichen.

Vernielde onbemande camera's worden onmiddellijk hersteld of vervangen. Minister BOSSUYT roept dan ook op om deze zinloze vandalenstreken te staken. Het handhavingsbeleid met de onbemande camera's zal overigens rigoureus worden verdergezet. Momenteel zijn er 251 gehomologeerde onbemande camera's. Dat aantal zal over een jaar uitgebreid worden naar 350.

INFO : Joris.Vandenbroucke@vlaanderen.be Woordvoerder van minister Bossuyt
02/553 70 14 of 0475/98 14 58