Politie Friesland


Politieberichten van 03/11 (07.00 tot 13.00)

Fryslân 03-11-2003 - Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bureau Communicatie via 0900 - 8844.

Leeuwarden: autoinbreker aangehouden.
In de nacht van vrijdag 31 oktober en zaterdag 1 november heeft een 47-jarige inwoner van Leeuwarden zich gemeld bij een surveillerende agent op de Voorstreek. Hij wilde schoon schip maken en bekende een 15-tal auto-inbraken. Op het bureau bleek dat er maar 1 aangifte was binnen gekomen. De inbraken zijn voornamelijk gepleegd op de Tweebaksmarkt en de Druifstreek in het wekend van 10 op 11 oktober 2003. Om in de autos te komen boog hij, in de meeste gevallen, de portieren om. Gedupeerden worden verzocht om alsnog aangifte te komen doen. U kunt contact opnemen met de politie via tel: 0900-8844 of tijdens kantooruren op het bureau aan de Gardeniersweg.

Schettens: uitslaande brand
Zondag omstreeks 14.49 uur werd melding gemaakt van een grote uitslaande brand bij een bouwbedrijf aan de van Osingaweg. De vlammen sloegen boven de schuur uit. De brandweer van Witmarsum, Makkum, Wommels en Bolsward bestreden de brand. De schuur was niet meer te redden.Ongeveer 22.30 was de brand geblust. De loods is geheel verloren gegaan. Tijdens de brand ontplofte enkele gasflessen. Het kantoorgedeelte staat nog overeind maar de inboedel kan als verloren worden beschouwd. Een nader onderzoek naar de oorzaak van de brand zal worden ingesteld. Eigenaar van de loods is een 39-jarige inwoner van Schettens.

Sneek: inbraak schuur en diefstal snorfiets
In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een schuur bij een woning aan de Marnezijlstraat. Men forceerde de toegangsdeur. Uit de schuur werd een snorfiets, van het merk Spartamet, weggenomen. De Spartamet was voorzien van een groot zwart zadel. Framenummer: 334446. Aangifte hiervan werd gedaan door een 71-jarige inwoner van Sneek.