Ingezonden persbericht

3 november 2003

Belkin introduceert 4-poorts hi-speed USB 2.0 8-in-1 media reader/writer ~ handig apparaat geschikt voor 8 typen media voor het verplaatsen van afbeeldingen, muziek en bestanden ~

Belkin, marktleider op het gebied van computeraccessoires en randapparatuur, introduceert de USB 2.0 8-in-1 media reader/writer. Dit apparaat kan worden gebruikt in combinatie met bijna alle typen media. Met snelheden tot 480Mbps - 40 keer sneller dan USB 1.1 - kunnen gebruikers bestanden wijzigen, opslaan en overbrengen van en naar een computer of geheugenkaart. Het apparaat is verkrijgbaar voor een prijs van 49.99 Euro inclusief BTW.

De 8-in-1 media reader/writer beschikt over vier slots die geschikt zijn voor 8 typen geheugenkaarten: CompactFlash I, CompactFlash II, SmartMedia, Secure Digital, MultiMedia-kaart, IBM Microdrive, Sony Memory Stick® (en Memory Stick Pro®), en MagicGate® Memory Stick®.

De 8-in-1 is zeer compact en stijlvol vormgegeven en zorgt ervoor dat gebruikers van bijvoorbeeld digitale camera s, pda s en mp3-spelers snel gegevens op een geheugenkaart kunnen overzetten naar een PC of Mac-computer en andersom. Gebruikers kunnen eveneens bestanden van de ene mediakaart verslepen en opslaan op een andere kaart. Bovendien is het zelfs mogelijk om bestanden van alle vier de mediakaarten gelijktijdig te verplaatsen.

Aangezien het apparaat gevoed wordt via de USB-poort van een computer heeft het geen aparte stroomvoorziening nodig. Daarnaast is het apparaat eenvoudig te installeren dankzij het Plug-and-Play principe en heeft het hot-swap mogelijkheden. De 8-in-1 media reader/writer wordt geleverd met aanvullende software, zoals Ulead® DVD PictureShow® 2 SE Basic voor PC s voor het bewerken en delen van foto s op CD s, DVD s en TV s en Ulead Photo Explorer® 2.0 SE voor Mac-computers, een complete oplossing voor het organiseren en delen van digitale media.

Systeemvereisten en garantie:
Het apparaat werkt onder Windows 98 SE of hoger. Voor Mac-systemen geldt Mac OS9.0 tot 9.x en OS X 10.1 en hoger. Het product wordt geleverd met een levenslange garantie en kostenloze technische ondersteuning.

(309 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE:

Over Belkin
Belkin is één van 's werelds grootste fabrikanten van computerkabels, UPS- en spanningsbeveiligingsproducten, FireWire en USB connectiviteitsproducten en is opgericht in 1982. Het productaanbod van het bedrijf omvat daarnaast standaard en op maat gemaakte kabels, KVM-switches, apparatuur voor gedeeld gebruik van handbediende en automatische randapparatuur, bekabeling voor lokale netwerken (LAN) en netwerkhardware en -accessoires, accessoires voor mobiele telefoons/PCS en PDA's, geavanceerde audio- en videokabels en componenten voor gebruikers van desktopcomputers en notebooks.

Als erkenning voor het succes dat Belkin in 2001, 2002 en 2003 op zowel de Europese als de Amerikaanse markt heeft behaald, werd Belkin op de RetailVision - het toonaangevende door Gartner georganiseerde evenement voor de IT-detailhandel - bekroond met een record aantal prijzen. Daarnaast heeft Belkin van 06 Software in de categorie fabrikanten de award voor Beste in netwerk en datacomproducten ontvangen.

Het Europese hoofdkantoor van Belkin bevindt zich in het Engelse Northampton. Daarnaast zijn er nog verkoop- en marketingvestigingen in Schiphol-Rijk, Parijs en München. De producten van Belkin zijn verkrijgbaar via een Europees netwerk van grote distributeurs, detailhandelaren en postorderbedrijven.

Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan de website op www.belkin.nl

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met: Lilian van Tongerlo of Kim van Bokhoven van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0) 40 235 46 00
Fax: +31 (0) 40 235 46 01
E-mail: lilianv@lewispr.com
kimv@lewispr.com

Voor meer informatie over Belkin kunt u contact opnemen met PR Coördinator Emma Clarke: Tel:+31 (0) 20 654 73 29
Email: emmacl@belkin.comwww.belkin.nl


---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---