Ingezonden persbericht


03/11/2003

Zomerdienstregeling Icelandair 2004

PERSBERICHT

Nu ook vanaf Luchthaven Maastricht naar IJsland

Vanaf november 2003 bestaat er de mogelijkheid om vanaf Maastricht naar IJsland te vliegen met een overstap op Schiphol. De vlucht Maastricht-Schiphol wordt uitgevoerd door KLM Cityhopper. Vanuit Schiphol wordt met Icelandair naar IJsland gevlogen. Icelandair passagiers kunnen direct op de luchthaven Maastricht inchecken naar IJsland. Deze extra service is speciaal voor Icelandairpassagiers die vanuit luchthaven Maastricht vertrekken.

Icelandair breidt zomerdienstregeling 2004 uit:

7 retourvluchten naar Amsterdam

Icelandair breidt in de zomerdienstregeling 2004 (vanaf juni 2004) haar vluchten op Amsterdam Schiphol uit van vier (in de winterdienstregeling) naar zeven per week. Dit betekent een dagelijkse retourvlucht van IJsland naar Schiphol.

7 nieuwe bestemmingen

Icelandair breidt haar zomerdienstregeling 2004 uit met 7 nieuwe bestemmingen: Orlando (VS), Helsinki (Finland), Madrid (Spanje), Zürich (Zwitserland) en de drie Duitse steden München, Hamburg en Berlijn. Orlando (VS) was voorheen alleen opgenomen in de winterdienstregeling.2004. Met deze uitbreiding komt het aantal vluchten van en naar IJsland op ca. 256 per week en op ca. 38 per dag.

"Ons doel is om het aantal toeristen naar IJsland in de komende 7 jaar te verdubbelen. Icelandair ziet duidelijk kansen om het toerisme naar IJsland te bevorderen. Dank zij onze sterke PR en marketing strategie is het toerisme in IJsland toegenomen zeker in vergelijk met de ons omringende landen. Het is nu de tijd om met deze positieve gegevens te werken. De uitbreiding van het vluchtschema zal het routesysteem versterken door de toevoeging van interessante bestemmingen en steden. Dat vergroot eveneens de reismogelijkheden van onze passagiers" zegt Steinn Logi Björnsson, Icelandair Senior Vice President Marketing en Sales.



Ingezonden persbericht