Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Duizenden bezoekers bij opening winkelcentrum Klanderij De Klanderij feestelijk geopend

Enschede, 3 november 2003 ­ Vorige week is het nieuwe winkelcentrum Klanderij feestelijk geopend. Duizenden bezoekers kwamen af op de diverse openingsfestiviteiten die vanaf donderdag 30 oktober tot en met zondag 2 november werden georganiseerd. Zij konden bovendien genieten van zo'n 20.000 m2 overdekt winkelplezier in het centrum van Enschede. De opening van De Klanderij werd zondagavond officieel beëindigd met een spectaculaire slotshow voor een speciaal gezelschap van genodigden.

Tijdens de openingsdagen vonden diverse evenementen plaats, waaronder modeshows en kookdemonstraties van bekende televisie-topkoks Joop Braakhekke en Cas Spijkers. Ook aan vertier voor de kleinsten was gedacht: zo waren er workshops poffertjes bakken en sieraden maken.

Bezoekers reageerden enthousiast op De Klanderij. 'Het is een ontzettend ruim opgezet, modern winkelcentrum,' aldus Marianne Schrijnwerkers. 'En tegelijkertijd is het hier verrassend gezellig winkelen! Wij hebben bijvoorbeeld net leuk koffie gedronken op het overdekte centrale plein. Echt een aanrader! Bovendien kun je hier prima parkeren.'

Spetterende afsluiter
De opening werd op zondagavond officieel beëindigd met een spetterende show voor zo'n 350 genodigden. Hoogtepunt van die avond was de openingshandeling door burgemeester J.H.H. Mans van Enschede en de directie van Prowinko Groep en Foruminvest. Hierna werd de avond afgesloten met een muzikaal slotspektakel met o.a.: Ebonique, Bryan B., Franklin Brown, Esther Pierweijer, Arwin Kluft, Angelique Wardenier, The Holland Showballet en Rudolf Kreuger Band.

In het winkelcentrum zijn nu 47 winkels gevestigd, waaronder topmerken en speciaalzaken op het gebied van mode, drogisterij/parfumerie, multimedia, cadeaus/bijouterieën, brillen, elektronica, schoenen, juwelen, sport en telefonie. Bezoekers vinden er ook diverse horecagelegenheden. Bij slecht weer bieden de overdekte passages en het gezellige plein van De Klanderij uitkomst.

De metamorfose van De Klanderij, ontwikkeld door Foruminvest uit Naarden en Prowinko Groep uit Amsterdam, is met name bedoeld om het centrum van Enschede een nieuwe impuls te geven. De eerste positieve reacties op het compleet vernieuwde winkelcentrum, een van Nederlands modernste en grootste kwaliteitswinkelcentra, geven aan dat Enschede er een nieuwe trekpleister bij heeft voor shopminnend Twente en omstreken.


- einde bericht -


---

Noot aan de reactie,