AutoRai

3-11-2003

Mitsubishi Pajero met Warrior Pack: Stoer en strijdvaardig

De Mitsubishi Pajero komt met Warrior pack extra stoer voor de dag. Door talrijke fraaie accessoires oogt de onverschrokken SUV exclusief en uitdagend.

Al sinds jaar en dag is de Mitsubishi Pajero wereldwijd een naam om rekening mee te houden in de 4WD-markt. Niet in het minste vanwege zijn aansprekende prestaties in verschillende beruchte woestijnrallys zoals bijvoorbeeld de Dakar Rally.

De buitenkant van de Pajero Warrior onderscheidt zich door de frontguard met roestvrijstalen sierstukken. Lichtmetalen zesspaaksvelgen met brede Pirelli Scorpion-banden, maat 285/55 R 18, onderstrepen het onbuigzame karakter van de Pajero. Het uiterlijk van de auto is verder verfraaid met chromen spiegelkappen en een in carrosseriekleur gespoten achterspoiler. RVS instaplijsten met het Mitsubishi-logo beschermen de dorpels. De in carrosseriekleur gespoten reservewielcover is voorzien van een ring vervaardigd uit ditzelfde hoogwaardige metaal.

De Mitsubishi Pajero is niet voor niets wereldwijd een koploper in de terreinwagenmarkt. Zijn capaciteiten op onverharde ondergrond zijn onovertroffen. De geavanceerde aandrijflijn met Superselect 4WD systeem maakt het mogelijk om op wegen waar de grip niet optimaal is, tot een snelheid van 100 kilometer per uur te wisselen van aandrijving op de achterwielen naar vierwielaandrijving. Bovendien staat het achterdifferentieel toe dat er ook op asfalt met constante aandrijving op alle wielen wordt gereden. De Pajero vertoont daardoor een vertrouwenwekkend weggedrag onder alle omstandigheden. Bijzonder is ook de onafhankelijke wielophanging rondom. Hierdoor biedt deze Mitsubishi op verharde weg minstens zoveel rijcomfort als een personenauto. Niet zelden worden deze uitstekende rijeigenschappen en de enorme motorkracht aangewend voor het trekken van zware aanhangwagens of trailers tot 2.800 kilogram voor de Pajero short wheel base en maar liefst 3.300 kilo voor de longbody.

Voor de aandrijving kan gekozen worden uit twee motoren. De dieselmotor is een 121 kW/165 pk sterke 3.2 Di-D. Het koppel van deze geweldenaar ligt op 373 Nm bij 2.000 tpm. De V6-GDI benzinekrachtbron heeft een inhoud van 3,5 liter met een vermogen van 149 kW/202 pk. Het maximale koppel van deze motor bedraagt 318 Nm bij 4.000 tpm.

Het Warrior-pack op de Mitsubishi Pajero is een aanvulling op het GLS-uitrustingsniveau in combinatie met de 3.2 DI-D en de V6 benzinemotor. De waarde van de extras bedraagt ongeveer 5.700,- waarvan voor de klant een adviesprijs geldt van 3.500,-. De Pajero voorzien van het exclusieve Warrior pack is leverbaar vanaf 55.195,-.