AutoRai

3-11-2003

Nieuw topmodel Outlander-reeks

De Mitsubishi Outlander, een crossover tussen een stationwagon en een SUV (Sports Utility Vehicle), is voortaan ook leverbaar met een
2,4-liter MIVEC benzinemotor. Deze krachtbron is voorzien van variabele kleptiming en levert maar liefst 160 pk.

In combinatie met deze krachtbron voert Mitsubishi de Outlander ook met de geavanceerde INVECS-II automatische transmissie.

De Outlander 2.4 is er voor mensen die sportieve prestaties en rijeigenschappen willen combineren met het gemak en de veelzijdigheid van een SUV. De moderne 2,4-liter MIVEC benzinemotor maakt dat mogelijk. Met 118 kW / 160 pk stelt de opvallend soepele motor de Outlander in staat tot aansprekende prestaties (0 tot 100 kilometer per uur in 9,9 seconden), snelle sprints en hoge snelheden (topsnelheid 200 kilometer per uur). Dankzij de variabele kleptiming is het gemiddelde verbruik bovendien aangenaam laag (9,7 l/100 km). Om deze imponerende prestaties in goede en veilige banen te leiden is dit model standaard leverbaar met vierwielaandrijving.

Sportieve details
Met een motor zo sportief als de 2.4 MIVEC aan boord kan de uitrusting natuurlijk niet achterblijven. Mitsubishi levert de Outlander 2.4 daarom uitsluitend in de Sport-uitvoering die zich onderscheidt door tal van sportieve details. Het multifunctionele karakter van de auto wordt nog eens duidelijk onderstreept door de roofrails. Donkergetint privacy glas houdt de zon buiten en zorgt voor een stoere look. De zwarte houtaccenten en het met leer beklede stuurwiel verschaffen het interieur een extra dynamische ambiance. Aan de buitenkant maken lichtmetalen wielen (diameter 16 inch) en mistlampen vóór het sportieve plaatje compleet. De geavanceerde INVECS-II automatische transmissie, met Sports Mode, is een optie van 1.750,-.

Veilig
Daarnaast beschikt de auto over alle comfortverhogende voorzieningen die je maar kunt bedenken. Centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, elektrisch bedienbare ramen vóór en achter, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels en automatische airconditioning zijn allemaal aanwezig. Uiteraard is ook aan de veiligheid gedacht. Een antiblokkeerremsysteem met EBD (elektronische remkrachtverdeling), twee airbags vóór en twee zij-airbags waarborgen de veiligheid van bestuurder en inzittenden.

Intro Edition
Ter ere van de introductie van dit nieuw model, levert Mitsubishi de Outlander 2.4 ook in een gelimiteerde Intro Edition. Boven op de uitrusting van de Sport is deze versie voorzien van volledig lederen bekleding in combinatie met verwarmbare stoelen vóór, een dubbel sunroof waarvan de voorste elektrisch is te openen, lichtmetalen 17-inchwielen, een navigatiesysteem van VDO Dayton met radio/cd-speler en koplampsproeiers.

Prijzen Outlander 2.4 Sport 4WD

2.4 Sport 32.645,-, 2.4 Sport Automaat 34.395,-, 2.4 Sport Intro Edition 35.495,-, 2.4 Sport Intro Edition Automaat 37.245,-.