Ingezonden persbericht

Trend Micro InterScan Messaging Security Suite voorziet in geïntegreerde aanpak van databeveiliging

Antivirus-, antispam- en content-inspectie binnen één schaalbaar platform

Utrecht, 3 november 2003 - Trend Micro, Inc. (TSE: 4704, NASDAQ: TMIC) leverancier van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten, heeft nieuwe versies uitgebracht van de Trend Micro(tm) InterScan(tm) Messaging Security Suite en de Trend Micro Spam Prevention Solution (voorheen Service). Beide oplossingen combineren de mogelijkheden van een antivirus-gateway met het heuristisch scannen van spamberichten in een geïntegreerd platform. Nu het onderscheid tussen spam, virussen en andere kwaadaardige code vervaagt en de kosten van het beheren van twee aparte gateway-oplossingen hoog blijven, neemt de vraag naar een geïntegreerd en schaalbaar platform toe.

Irritante spamberichten, gecombineerd met kwaadaardige virussen zijn een issue geworden. Spammers ondernemen Denial of Service-aanvallen tegen service providers die spam tegenhouden. Virussen gebruiken spamtactieken bij het zich vermenigvuldigen via e-mail. Verder leidt misbruik van e-mailadressen ertoe dat mensen ten onrechte als spammers of afzenders van virussen worden aangewezen door collega's of bekenden. Om er zeker van te zijn dat gebruikers beschermd zijn tegen schadelijk en niet-schadelijk mailverkeer, moeten bedrijven een enkelvoudige, centraal beheerde oplossing inzetten die op alle fronten bescherming biedt.

Uit onderzoeken is gebleken dat een overstap op de InterScan Messaging Security Suite beheerders een reductie in de total-cost-of-ownership tot 45 procent kan opleveren. Door het inzetten en beheren van alle drie de beveiligingsapplicaties bij de gateway, beschikken beheerders over een gecentraliseerd en schaalbaar hulpmiddel waarmee ze beveiligingsbeleidsregels kunnen opstellen en afdwingen. Daarnaast kunnen regels opgesteld en filters ingesteld, en gebruikers en lijsten beheerd worden. Allemaal activiteiten die normaal gesproken veel tijd en geld kosten. Daarnaast voorziet de Trend Micro Outbreak Prevention Service erin dat nieuw geïdentificeerde kwaadaardige code geblokkeerd wordt door verschillende beleidsregels bij de gateway met elkaar te combineren.

"Beheerders zijn niet alleen bezorgd over de toename van kwaadaardige code die door spammers wordt verspreid, maar ook over de kosten en ineffectiviteit van het beheren van twee of meer messaging-oplossingen bij de gateway", zegt Steve Quane, Global Director of Product Marketing bij Trend Micro. "Alleen een ervaren leverancier van antivirus-gateway-producten zoals Trend Micro kan beheerders helpen bij het coördineren van hun beveiligingsbeleid en inspelen op de hoge kosten van het beheer van gateways. Met de introductie van InterScan Messaging Security Suite beschikken beheerders over een geïntegreerde, schaalbare gateway die tegemoetkomt aan al hun eisen."

Volgens IDC (2003) is Trend Micro de afgelopen drie jaren marktleider in de antivirusmarkt voor gateways en e-mailservers. Trend Micro was een pionier in de ontwikkeling van producten voor messaging (ScanMail) en content-management (eManager). Trend Micro introduceerde onlangs met de Spam Prevention Solution antispam-scanningsmogelijkheden bij de gateway.

Prijs en beschikbaarheid
InterScan Messaging Security Suite versie 5.5 is nu beschikbaar voor Microsoft Windows. In het eerste kwartaal van 2004 komen ook versies beschikbaar voor Sun Solaris en Linux. De prijzen starten vanaf 800 euro voor 25 gebruikers. De antivirus-, content-filtering- en spam-preventieoplossingen zijn ook apart verkrijgbaar.

# # #

Over Trend Micro
Trend Micro is leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten. Het wereldwijde hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, het Europese hoofdkantoor in Marlow, Engeland. De producten worden wereldwijd geleverd door Value-Added Resellers en service providers. Voor meer informatie en evaluatieversies: http://nl.trendmicro-europe.com/