Lekstroom, 15.50 uur

Utrecht 03-11-2003 - Persberichten voor het district Lekstroom

Poging overval
VIANEN Zondagavond 2 november heeft op de Ursulinenhof 51 (Foodmaster) een poging overval plaatsgevonden.
Een lange man (ongeveer 1.95 meter) met een bivakmuts op, stapte omstreeks 21.20 uur op de medewerkers af die net de zaak aan het afsluiten waren. Hij eiste geld en bedreigde hen met een wapen. Omdat de kluis elektronisch was afgesloten, konden de medewerkers hem geen geld geven. Vervolgens vluchtte de overvaller weg.

Bent u getuige geweest van deze poging tot overval of heeft u aanvullende informatie, dan wordt u verzocht contact op te nemen met de recherche van district Lekstroom via 0900-8844. Ook kunt u gebruik maken van de speciale Meld Misdaad Anoniem lijn, 0800-7000. U kunt hier anoniem uw verhaal kwijt.

Extra controles op gordels en mobiel bellen in het verkeer LEKSTROOM Omdat het niet dragen van de autogordel de kans op (zwaarder) letsel bij een ongeval vergroot, werd de maand oktober in het gehele district Lekstroom extra gecontroleerd op het dragen van de autogordel. Zowel bestuurders als inzittenden werden gecontroleerd. Ook werden bestuurders die met een mobiele telefoon in hun hand de auto bestuurden, extra in de gaten gehouden.
In totaal werden 678 mensen bekeurd: 607 bestuurders en/of hun inzittenden omdat zij geen gordel droegen en 71 bestuurders omdat ze handheld belden.