3/11 De Leijgraaf

Uden 03-11-2003

DOORRIJDER HEEFT GEDRONKEN, Veghel

De politie heeft zondagavond een 44-jarige automobilist uit Uden aangehouden bij het Bernhovenziekenhuis in Veghel. De man had even daarvoor op de Goordonksedijk een aanrijding gehad met een 37-jarige Udenaar. Na een korte discussie ter plaatse is hij vervolgens weggereden. De 37- Udenaar is de man echter na de aanrijding gevolgd en belde de politie. Die kon hem bij het ziekenhuis aanhouden. Onderzoek wees uit dat de man te veel gedronken had. Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

TWEE GEWONDEN BIJ AANRIJDING, Schaijk

Maandagochtend zijn een 27-jarige inwoonster van Nijmegen en een 21-jarige inwoner van Den Dungen gewond geraakt bij een verkeersongeval op de A50 bij Schaijk. De 21-jarige Den Dungenaar reed op de linker weghelft toen hij vermoedelijk de macht over het stuur verloor. Hij raakte in een slip en reed tegen de auto van de 27-jarige Nijmeegse aan, die zich op de rechter weghelft bevond. Beide belandden vervolgens op de kop in de sloot. Ze zijn allebei door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de precieze toedracht.

HENNEPKWEKERIJ ONTDEKT NA BRAND, Uden

De politie heeft zondagnacht in een woning aan de Bertrandhof in Uden een Hennepkwekerij ontdekt. De politie kwam omstreeks 01.00 uur ter plaatse nadat er een uitslaande woningbrand werd gemeld. Twee aansluitende woningen werden ontruimd. De brandweer bluste de brand. Een slaapkamer brandde geheel uit. Op de zolder van de woning trof de politie een net geoogste hennepkwekerij aan. De spullen zijn inbeslaggenomen en de politie heeft een onderzoek ingesteld na de oorzaak van de brand en de eigenaar van de hennepkwekerij.