3/11 Den Bosch

's-Hertogenbosch 03-11-2003

BROMFIETSER ONDER INVLOED, s-Hertogenbosch

Zondagmiddag heeft de politie een 31-jarige Bossche bromfietser aangehouden op de Oude Vlijmenseweg in zijn woonplaats. De man reed al slingerend over de weg. Controle wees uit dat hij te veel gedronken had. Hij kreeg een rijverbod van zeven uur en een proces-verbaal.

MOTORFIETS GESTOLEN, Heusden

Onbekenden hebben tussen zaterdagavond 22.00 uur en zondagmiddag 15.30 een motorfiets weggenomen vanaf de Waterpoort in Heusden. Het betrof een zwarte Yamaha, type TDM 850 voorzien van het kenteken MY-12-RR.

GEWOND BIJ VERKEERSONGEVAL, s-Hertogenbosch

Twee Bossche automobilisten, 19 en 45 jaar oud, zijn zondagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Pettelaarseweg in hun woonplaats. Vermoedelijk heeft de 45-jarige automobilist via de linker kant een vluchtheuvel gepasseerd en botste hij daardoor frontaal op de auto van het 19-jarige slachtoffer. Beide droegen waarschijnlijk geen gordel en hadden dan ook verwondingen aan hun voorhoofd. Het 19-jarige slachtoffer verloor eveneens enkele tanden.

AUTOMOBILIST RIJDT DOOR NA AANRIJDING, Vlijmen

De politie heeft zondagavond een 66-jarige automobilist uit Vlijmen aangehouden in zijn woning. De man was eerder die avond betrokken bij een aanrijding op de Jonkheer de la Courtstraat in Vlijmen. Een 35-jarige Rosmalense automobiliste werd op de Jonkheer de Courtstraat frontaal aangereden door de verdachte die vanuit de richting B. van Houtplein kwam. De man was kennelijk over de vluchtheuvel in het midden van de rijbaan gereden en daarna tegen de auto van de Rosmalense gebotst. Na de aanrijding is de man direct weggereden, maar de Rosmalense noteerde zijn kenteken. De politie kon hem even later in zijn woning aanhouden, waar zij ook zijn auto aantroffen. Controle wees uit dat de man gedronken had. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

AUTOMOBILIST RIJDT TEGEN GEPARKEERDE AUTO, s-Hertogenbosch

De politie heeft zondagavond een 20-jarige Bosschenaar aangehouden op de Burgemeester de Bekkerstraat in s-Hertogenbosch. De man was die avond tegen een in die straat geparkeerde auto aangereden en was daarna doorgereden. Hij had zijn auto in de Bijsteren geparkeerd en was op de fiets teruggekomen naar de plaats van de aanrijding. Controle wees uit dat hij te veel gedronken had. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal.

RIJDEN ONDER INVLOED, s-Hertogenbosch

Een 33-jarige Bosschenaar is zondagavond betrapt op het rijden onder invloed. Agenten zagen hem rijden op de Oeterselaan in zijn woonplaats. Controle wees uit dat de auto waarin hij reed niet verzekerd was en geen geldige APK had. Daarop werd hij staandegehouden. Een blaasproef wees uit dat de man eveneens te veel gedronken had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal werd opgemaakt.


---

Een 36-jarige automobilist uit Waalwijk moest zondagnacht een boete van 190 betalen. Hij werd op de Vlijmenseweg in s-Hertogenbosch betrapt op het rijden onder invloed. Naast de boete kreeg hij een rijverbod van twee uur.