Ingezonden persbericht

MatrixOne sluit OEM-overeenkomst met Cadence

Gezamenlijke collaborative PLM-oplossingen voor Eletronic Design Automation (EDA)

Amsterdam, 3 november 2003 - MatrixOne, leverancier van collaborative Product Lifecycle Management-oplossingen (PLM) voor de volledige bedrijfsketen, heeft een Original Equipment Manufacturer-overeenkomst (OEM) gesloten met Cadence Design Systems. Op basis van deze overeenkomst integreert Cadence MatrixOne-technologie in geavanceerde Product Lifecycle Management-oplossingen (PLM) die Cadence gaat leveren en ondersteunen. Ontwikkelteams kunnen met deze nieuwe oplossingen gezamenlijk werken aan de ontwikkeling van Printed Circuit Board-ontwerpen (PCB). De oplossingen bieden klanten nieuwe mogelijkheden om ontwerpcycli te verkorten, het aantal ontwerpaanpassingen te verminderen en de ontwerpkosten te verlagen.

"Het ontwerpen van elektronische producten is zeer complex en vereist een effectieve samenwerking en communicatie tussen verschillende teams op gescheiden locaties", zegt Charlie Giorgetti, Vice-President van Cadence en General Manager van de businessunit Silicon-Package-Board van Cadence. "De oplossingen van MatrixOne bieden de architectuur en flexibiliteit waarmee we kunnen voldoen aan de strenge eisen van onze klanten."

De overeenkomst is per direct van kracht en vormt een mijlpaal in het strategische initiatief dat MatrixOne en Cadence eerder dit jaar aankondigden. MatrixOne is overigens ook lid van het Cadence Connections Program voor open interoperabiliteit.

"De structuur van wereldwijde elektronicaontwerp- en waardeketens wordt steeds complexer en verder gefragmenteerd", zegt Mark F. O'Connell, President en CEO van MatrixOne. "Onze relatie met Cadence biedt gebruikers collaborative productontwikkelingsoplossingen die ze naadloos in hun bestaande ontwerpomgeving kunnen integreren. Hierdoor kunnen ze de investeringen in productontwikkeling spreiden over interne bedrijfsmiddelen en externe ontwerp- en productiepartners."


---

MatrixOne
MatrixOne, Inc. (Nasdaq: MONE) is marktleider op het gebied van collaborative Product Lifecycle Management-oplossingen (PLM). Het bedrijf biedt flexibele oplossingen die de kracht van wereldwijde value chains versterken en zo innovatie en snelle marktintroducties mogelijk maken. De klanten van MatrixOne zijn marktleiders op het gebied van luchtvaart en defensie, automotive, consumentengoederen, high-technology, natuurwetenschappen, productie- en procesindustrie. Voorbeelden zijn Agilent Technologies, General Electric, Honda, Johnson Controls, Philips, Procter & Gamble, Siemens en Toshiba. Het hoofdkantoor van MatrixOne (www.matrixone.com) staat in Westford (Massachusetts, VS). Het bedrijf heeft verder kantoren in Noord-Amerika, Europa en Azië.

Cadence Design Systems
Cadence (NYSE: CDN) is wereldwijd marktleider op het gebied van electronic design technologie/methode en ontwerpdienstverlening. De Cadence-oplossingen worden gebruikt om het ontwerp van semiconductors, computersystemen, netwerk- en telecommunicatie-apparatuur, consumentenelektronica en tal van andere elektronicagebaseerde producten te versnellen en te beheren. Cadence heeft ongeveer 5.000 medewerkers en behaalde in 2002 een omzet van ongeveer 1,3 miljard dollar. Het bedrijf is wereldwijd vertegenwoordigd met eigen verkoopkantoren, ontwerpcentra en onderzoeksfaciliteiten. Meer informatie is te vinden op internet: www.cadence.com.