Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Noordelijke Accountantsunie kiest voor AccountView

Drie van de top-20 accountantskantoren in Nederland klant van AccountView

Amsterdam, 3 november 2003 - Naast Mazars en de GIBO Groep heeft nu ook de Noordelijke Accountantsunie (NAU) gekozen voor AccountView, de Nederlandse leverancier van geïntegreerde bedrijfssoftware voor het midden- en kleinbedrijf. De NAU is het grootste accountantskantoor van Noord-Nederland met 16 vestigingen in Groningen, Drenthe en Friesland. Door de inzet van AccountView voor de cliëntenadministratie kan de NAU niet alleen een snellere productie en betere tussentijdse rapportages realiseren, maar vooral ook een betere service verlenen. Daarnaast zal de NAU sneller kunnen inspelen op de verschillende doelgroepen. Begin 2004 wordt het project opgeleverd.

"We werken momenteel nog met ons eigen boekhoudsysteem INKA voor de agrarische sector en Exact. Deze systemen voldoen niet meer aan onze behoeften; we kunnen onze klanten niet meer goed bedienen en de systemen passen niet meer in onze automatiseringsstructuur. De software van AccountView voldoet wel aan onze wensen. Het is een gebruikersvriendelijk en modern pakket, waarmee we in staat zijn op goede wijze de boekhouding van onze klanten uit te voeren en onze diensten in de toekomst uit te bouwen," aldus Bas Hidding, lid management team Noordelijke Accountantsunie. "Dit was zeker een belangrijk punt bij onze keuze voor AccountView. Van groot belang was tevens het vertrouwen in AccountView als partner bij de implementatie en conversie."

De NAU is meer dan alleen een accountantskantoor. Zo is de organisatie op dit moment betrokken bij de start van een nieuwe vestiging van Remag Alloys, een Oostenrijks bedrijf op het gebied van de recycling van magnesium met vestigingen in Hongarije en de Verenigde Staten. In de Eemshaven komt de eerste vestiging van Remag Alloys in Nederland die werk zal bieden aan ongeveer 50 mensen. Hidding: "Samen met de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij en AccountView zijn wij betrokken bij dit traject. Wij doen niet alleen de begeleiding op het gebied van inrichting van de administratieve organisatie, financiën en accountancy, maar wij hebben ook een adviserende rol. Onder meer bij het opstellen van het arbeidsvoorwaardenpakket en de arbeidscontracten, en het werven van nieuwe werknemers. De software van AccountView wordt bij Remag Alloys geïmplementeerd voor financieel, verkoop, voorraadbeheer en de cliëntenadministratie. Hierbij vormt de implementatie van de cliëntenadministratie het eerste project, dat wij samen met AccountView oppakken."

Casper Haspels, Directeur Verkoop & Marketing AccountView, vult aan: "Wij zijn verheugd met de NAU als nieuwe accountantsklant, want de organisatie vertegenwoordigt voor ons een belangrijke groeimarkt. Wij proberen altijd goed naar deze markt te luisteren en onze producten en diensten op de wensen af te stemmen. Bovendien zijn accountants vaak een belangrijke adviseur voor het MKB, zoals nu het geval is voor Remag Alloys."

Volgens Richard Scheper, Manager Accountancyteam AccountView, is de conversie van de duizenden administraties een omvangrijk project. "Wij steken de komende periode veel tijd en zorg in de voorbereiding van de implementatie. Momenteel bevindt het project zich in de testfase en dit verloopt zeer voorspoedig. In januari 2004 gaan wij van start met de daadwerkelijke implementatie. Wij verwachten dit binnen 6 maanden te kunnen opleveren."

Over Noordelijke Accountantsunie

De Noordelijke Accountantunie is een belangrijke speler op het gebied van accountancy in Groningen en Drenthe met 360 medewerkers en 6.000 klanten. Door de brede expertise op landbouwgebied kreeg het accountantskantoor in korte tijd een zeer goede naam in de markt. In de tweede helft van de jaren '90 heeft de Noordelijke Accountantsunie een prominente plaats verworven voor klanten in het MKB. Sinds 2000 is de Noordelijke Accountantsunie een zelfstandige organisatie met drie kerntaken voor de agrarische sector en het MKB: Accountancy, Belastingadvies en Consultancy en heeft als doel/missie hoge kwaliteit te leveren dicht bij de klant. Voor meer informatie over Noordelijke Accountantsunie vindt u op: www.nau.nl.

Over AccountView

AccountView levert geïntegreerde bedrijfssoftware aan het midden- en kleinbedrijf in Duitsland, Engeland en Nederland. De oplossingen automatiseren aaneengeschakelde bedrijfsprocessen waaronder de financiële administratie, verkoop, inkoop, logistiek, project- en urenadministratie, relatiebeheer en klantenservice, al dan niet met een internet front end. De flexibele standaardsoftware van Accountview is snel te implementeren en wordt verkocht en ondersteund door een netwerk van onafhankelijke partners die evenals AccountView de nadruk leggen op het onderhouden van langetermijnrelaties. Gerenommeerde namen in het klantenbestand van ruim 12.000 bedrijven die de producten en diensten van Accountview afnemen zijn o.a.: Xenos BV, De Jong Intra Vakanties, GIBO Groep, Vedior Holding BV, Toyota Industrial Equipment Nederland BV, KLM Exel, Mazars en Free Record Shop Online. Meer informatie over AccountView kunt u vinden op www.accountview.com.

Officiële bevestiging van de order van AccountView door de Noordelijke Accountantsunie op het fabrieksterrein van Ramag Alloys, cliënt van de NAU. Van links naar rechts: Richard Scheper en Casper Haspels van AccountView, H. Ottens, F. Koster en B. Hidding, leden van het MT van de NAU.