D.A.S. NED. RECHTSBIJSTAND

Amsterdam, 3 november 2003

DAS Rechtsbijstand verwacht stijging verkeerszaken Italië

DAS Rechtsbijstand is verontrust over het recente besluit van de Italiaanse overheid om de maximumsnelheid op bepaalde snelwegen in Italië te verhogen tot 150 kilometer per uur. Jaarlijks behandelt DAS een paar honderd zaken voor Nederlanders die in Italië betrokken zijn bij een verkeersongeval of vervolgd worden in een strafzaak. Op dit moment heeft Italië al het hoogste percentage verkeersongevallen in Europa en dit zal in de toekomst door het regeringsbesluit alleen maar toenemen. DAS verwacht dan ook dat het aantal te behandelen verkeerszaken fors zal stijgen. Bovendien zal door de extreme verhoging van de maximumsnelheid het aantal ernstige en zwaardere ongevallen toenemen.

Voor verzekerden die betrokken raken bij een verkeersongeluk in Italië neemt DAS alle kosten van verweer en een eventuele strafzaak over. Die kosten kunnen behoorlijk oplopen, doordat in Italië een aanrijding met letsel bij de tegenpartij altijd leidt tot een dagvaarding en bij een ongeval beide partijen hun onschuld moeten bewijzen. Om de afhandeling van dit soort zaken te bespoedigen, werkt DAS nauw samen met haar zusterorganisatie in Verona en gespecialiseerde advocaten.

DAS is inmiddels in overleg met DAS Verona om de verwachte toename in verkeerszaken in goede banen te leiden.


- Einde bericht -

---


---

Noot aan de redactie:
DAS Rechtsbijstand is de grootste rechtsbijstandverzekeraar in Nederland. DAS is in 15 Europese landen gevestigd en daarmee ook Europees marktleider op het gebied van rechtsbijstand. In Nederland heeft DAS kantoren in Amsterdam, Arnhem en Den Bosch en biedt jaarlijks rechtsbijstand in 75.000 particuliere en zakelijke geschillen. Hiervoor beschikt DAS over professionele en gespecialiseerde juristen, zodat op vrijwel elk rechtsgebied ondersteuning geboden kan worden: van verkeer, arbeidsrecht en consumentenzaken tot incasso, onroerend-goedproblematiek en letselschadezaken. In 2002 bedroeg de premieomzet EUR 104,1 miljoen en de winst voor belastingen EUR 5,3 miljoen. DAS heeft 750 medewerkers, waaronder 350 juristen. Voor meer informatie over DAS Rechtsbijstand: www.das.nl.

Voor achtergrondinformatie:
DAS Rechtsbijstand
Anja Pieroen/Manager Corporate Communicatie
tel. 020 - 6 517 531 / e-mail: ak.pieroen@das.nl


03 nov 03 16:16