S.M.O.

MSI Cellular winnaar Foreign Direct Investment Award 2003

Het telecom bedrijf MSI Cellular ia winnaar geworden van de Foreign Direct Investment Award 2003. MSI Cellular opereert nu 5 jaar in Afrika met als doelstelling om de telecommunicatie infrastructuur in Afrika te verbeteren. MSI levert communicatie aan meer dan 1 miljoen mensen in 12 landen en is werkgever van meer dan 5000 mensen in Afrika.
De jury van de FFIA is tot zijn oordeel gekomen doordat MSI zich per land succesvol heeft aangepast aan de heersende omstandigheden, ook in landen waar oorlog is. Creatief en doortastend aangepast aan de lokale omstandigheden die typisch Afrikaans zijn: zoals een slechte infrastructuur, weinig basisvoorzieningen etc. en hierdoor ontstaat er een extra ontwikkelingsvoordeel voor bevolking en het land, terwijl dit voor MSI business van vitaal belang is. Zij een duidelijk vestigingsbeleid hebben: investeringbescherming, corruptie, daadkracht regering; Professionele opzet van de organisatie: vestiging holding, financieringsbeleid, pluriformiteit managementteam en medewerkers. Het in deze tijd een enorme prestatie is om fondsen aan te trekken die willen investeren in de telecom sector. Dat door de activiteiten van MSN de innovaties binnen de telecom niet aan het Afrikaanse continent voorbij gaan en daarbij van groot belang zijn.

MSI Cellular is het 'levende' bewijs dat het mogelijk is om een succesvolle onderneming op te zetten die zich volledig richt op Afrika, ontwikkeling stimuleert en een return geeft aan haar aandeelhouders. MSI is een infrastructuuronderneming die met westerse financiering een succesvolle ethische lange termijn onderneming in Sub Sahara Afrika heeft gecreëerd.

De prijs wordt uitgereikt tijdens het de internationale conferentie business in a tranparent World die op maandag 3 en 4 november 2003 in Amsterdam wordt gehouden.
De FDI Award, die dit jaar voor de eerste keer wordt toegekend, is een initiatief van de Stichting Maatschappij en Onderneming en de Stichting Adapppt. Voor het selecteren van het winnende project is een onafhankelijke jury samengesteld, bestaande uit deskundigen van verschillende internationaal opererende bedrijven en organisaties. De juryleden beoordelen vooral of de onderneming in een van de desbetreffende landen een toegevoegde waarde creëert en een bijdrage levert aan het versterken van de markteconomie.

Mededelingen voor de redactie,