Politie Groningen

Parketpolitie Groningen opent jacht op wanbetalers (03/11/03)

Groningen 03-11-2003 - Met een speciale actie onder de noemer hoor wie klopt daar . opent de parketpolitie in Groningen in de maand december de jacht op mensen die weigeren hun boetes(s) te betalen. De actie begint op 1 december en loopt tot en met 24 december en richt zich op 672 personen die nog een geldboete hebben openstaan voor in totaal 431.079 euro. Verder zijn er nog 492 mensen die nog een gevangenisstraf hebben openstaan. Het totaal van celdagen dat openstaat voor deze groep bedraagt 12.290 dagen.

De parketpolitie gaat niet alleen bij de mensen thuis op bezoek maar zal ook wanbetalers op hun werk bezoeken. Opmerkelijke trend is dat er een stijging te signaleren valt van bedrijven die de boetes van bedrijfswagens/busjes niet betalen. Ook het middel van de wielklem wordt van stal gehaald om te zorgen dat de boetes betaald worden.

Bij de laatste actie van de parketpolitie in mei en juni van 2003 die onder de naam vakantiegeld werd gehouden veronderstelden veel wanbetalers dat er geen celruimte beschikbaar was. Dit bleek niet het geval en ook tijdens de actie in december zijn er speciaal met justitie afspraken gemaakt dat er celruimte beschikbaar is. Wie dus Sinterklaas of Kerst thuis wil vieren doet er verstandig aan de opgelegde bedragen te betalen. Mensen kunnen een bezoek op het huis- of werkadres voorkomen door voor de start van de actie het geld over te maken.