Ingezonden persbericht

Western Digital verdubbelt capaciteit WD Raptor(tm) tot 74GB

Prestatieniveau ATA-harddisk met 30 procent verbeterd dankzij Command Queuing

Amsterdam, 3 november 2003 - Western Digital Corp. (NYSE: WDC) verbetert de throughput, het prestatieniveau en de capaciteit van haar Serial ATA (SATA) 10.000 RPM WD Raptor-harddisks. Zakelijke gebruikers kunnen hiermee hun opslagkosten sterk terugdringen. De WD Raptor drives hebben een capaciteit van 74GB, Ultra/150 Command Queuing-technologie (Ultra/150 CQ) en Rotary Accelerometer Feed Forward-technologie (RAFF) voor betere prestaties. De prijsstelling is daarbij aanzienlijk gunstiger dan van vergelijkbare SCSI drives. Hiermee biedt Western Digital het breedste aanbod SATA-oplossingen voor zakelijke toepassingen in de markt. De WD Raptor drives met Ultra/150 CQ komen naar verwachting in november 2003 op de markt.

Serial ATA interface-technologie (SATA) biedt storage-leveranciers en klanten de bedrijfskritische betrouwbaarheid, beschikbaarheid, schaalbaarheid en prestatieniveaus die vereist zijn voor zakelijke omgevingen.

Leveranciers van storage-oplossingen zien SATA-harddisks steeds meer als een betrouwbare en kosteneffectieve oplossing voor servers en storage-systemen. WD Raptor biedt de beste prestaties en betrouwbaarheid van alle op dit moment beschikbare SATA-harddisks.

"Zakelijke dataopslag zal de komende jaren sterk veranderen. SATA zal één van de belangrijkste aandachtsgebieden zijn", zegt Richard E. Rutledge, Vice-President Marketing van Western Digital. "De grote vraag naar de WD Raptor drives onderstreept onze succesvolle toetreding tot de zakelijke markt voor dataopslag. Samen met de WD Caviar© SE SATA drives bevestigt deze oplossing het marktleiderschap van Western Digital met de breedste SATA-productreeks voor de zakelijke markt."

Serial ATA interface-technologie (SATA) biedt storage-leveranciers en klanten de bedrijfskritische betrouwbaarheid, beschikbaarheid, schaalbaarheid en prestatieniveaus die vereist zijn voor zakelijke omgevingen.

"Serial ATA zal niet alleen de standaard drive interface worden voor desktops en notebooks, maar biedt ook een hoog prestatie- en beschikbaarheidsniveau voor toepassingen waarin één drive verschillende gebruikers heeft", zegt John Monroe, Vice-President Research van Gartner Dataquest. "We verwachten dat het aantal multi-user configuraties van op ATA-gebaseerde harddisks zal toenemen van 3,3 miljoen exemplaren in 2003 tot 11,1 miljoen in 2007."

WD Raptor drives zijn ontworpen om uitzonderlijke prestaties te leveren: 1,2 miljoen uur MTBF (Mean Time Between Failure), 10.000 RPM, gemiddelde zoektijd van 4,5 milliseconden. De garantie is vijf jaar. De combinatie van de SATA interface met het mechanische en elektronische platform van de WD Raptor-harddrives komt tegemoet aan de zware eisen van zakelijke omgevingen.

De Ultra/150 CQ-technologie van Western Digital optimaliseert de datatransfer van de host naar de harddisk door er een gereguleerde volgorde in aan te brengen. Dit verbetert de efficiëntie van datatransfers, wat resulteert in een hoger prestatieniveau en snellere dataverwerking voor applicaties. De afgifte en afronding van het ene commando kunnen gelijktijdig geschieden met de datatransfer van een ander. Dat minimaliseert de vertraging die optreedt bij het draaien van en zoeken op de schijf.

De nieuwe WD Raptor drives maken gebruik van RAFF-technologie voor een optimaal prestatieniveau van de harddisk, ook in omgevingen waarin veel trillingen optreden. Dit wordt bereikt door automatische compensatie in het aandrijfsysteem. Om het geluid te beperken en de langetermijnbetrouwbaarheid te garanderen, gebruikt de WD Raptor 74GB Fluid Dynamic Bearings (FDB).

# # #

Western Digital
Western Digital, een van de marktleiders en eerste spelers in de storage-markt, biedt producten en diensten voor mensen en organisaties die digitale informatie verzamelen, beheren en toepassen. Western Digital produceert kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare harddisks met een hoge beschikbaarheid, die data snel beschikbaar en goed beschermd houden. Western Digital is opgericht in 1970. De storage-producten worden geleverd aan systeemproducenten en geselecteerde resellers onder de merknaam Western Digital.