Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda (3/11)

Breda maandag 03 november 2003

Inbraak in personenauto

KLUNDERT: Zaterdagnacht is ingebroken in een personenauto aan de Molenvliet.
De dader heeft het slot van een portier opengebroken om in de auto te komen. De 42-jarige eigenaar uit Klundert mist zijn radio-/CD-speler en een map met CDs.

Inbraak in restaurant

WILLEMSTAD: In een restaurant aan de Voorstraat is zondagnacht ingebroken. De dader is het bedrijf binnengekomen, nadat hij een raam heeft geforceerd. De alarminstallatie heeft vermoedelijk goed gewerkt, want er worden geen goederen vermist.

Motorrijder ten val door regenval

LANGEWEG: Een 45-jarige inwoner van Capelle aan de IJssel is zaterdagmiddag met zijn motor onderuit gegaan op de Hamseweg. De man maakte deel uit van een groep motorrijders. Bij het passeren van een fietser gleed zijn voorwiel weg op het natte wegdek. Door de val is zijn motor beschadigd en hield de motorrijder er een gebroken duim aan over. De Capellenaar is per taxi vervoerd naar het ziekenhuis.

Politie vindt gestolen auto

BREDA: In de Kerkstraat hebben parkeerwachters een gestolen personenauto aangetroffen. De Ford Escort is in de nacht van 29 op 30 oktober gestolen op de Lelystraat. Het voertuig is voor onderzoek naar het politiebureau overgebracht.

Politie houdt woninginbreker aan

BREDA: De politie heeft vrijdagmiddag op de Moeskroenstraat een 18-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De man reed op een onverzekerde bromfiets waardoor hij de aandacht trok van surveillerende agenten. Op het politiebureau bleek de jongeman spullen bij zich te hebben die afkomstig waren van een inbraak in een woning aan de Passendalestraat op 30 oktober. De man is in verzekering gesteld.

Inbraak golfvereniging

TETERINGEN: Bij golfvereniging De Suikerberg aan de Oosterhoutseweg is vrijdagnacht ingebroken in een berging. De dader heeft een houten deur opengebroken om binnen te komen en is vandoor gegaan met een aantal kratten frisdrank.

Politie betrapt rijders onder invloed

BREDA: De politie heeft zondagnacht op het Valkeniersplein een 41-jarige automobilist uit Veghel aangehouden. Een getuige had de politie getipt over een dronken bestuurder. Tijdens de blaastest bleek de man een promillage te hebben van 1,6 o/oo. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Bij een verkeerscontrole omstreeks 03:30 uur op de Academiesingel is een 42-jarige inwoner van Dussen aangehouden. De man bleek een promillage te hebben van 0,7 o/oo. Na het opmaken van een proces-verbaal zijn de mannen heengezonden. Zij moeten zich op een later tijdstip verantwoorden voor de rechter.

Kat redt baasje

BREDA: In de Epelenberg is een 63-jarige vrouw aan de dood ontsnapt. De vrouw was in slaap gevallen en heeft vermoedelijk een kaars niet goed uitgemaakt. Hierdoor is een brand in haar woning ontstaan. Haar kat heeft alarm geslagen en haar baasje wakker gemaakt. De gewaarschuwde brandweer heeft de brand vrij snel kunnen blussen en vier andere katten kunnen redden.

Snelheidscontrole

BREDA: Tijdens een snelheidscontrole op de Academiesingel en de Speelhuislaan heeft de politie maandag bijna 4000 automobilisten op hun snelheid gecontroleerd. Van het groot aantal passanten reden er 450 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

Bron: Henk Snepvangers