Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving

Den Helder 03-11-2003 - 16.30 uur

Diefstal auto
Den Helder, zondag 2 november 2003.
Tussen vrijdag 16.00 uur en zondag 09.30 uur werd een personenauto ontvreemd vanaf de Keizerskroon te Den Helder. De auto stond bij een woning op een camping. De eigenaresse had de auto juist van een buurman gekocht. Zij moest haar rijbewijs nog halen. Het gaat om een bruine Volkswagen Golf met kenteken RY-74-RS.

Alcoholcontrole
Schagen, maandag 3 november 2003.
Op maandagmorgen omstreeks 02.10 uur reed een 53-jarige man uit Den Helder in een personenauto tegen de rijrichting in over de Nieuwstraat in Schagen. Vervolgens reed hij al slingerend verder over de Westerweg. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 410 ug/l. Dat is bijna twee maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal.

Harddrugs aangetroffen
Warmenhuizen, zaterdag 1 november 2003.
Op zaterdagavond werd een onderzoek ingesteld in een woning aan de Westfriesedijk te Warmenhuizen. In de woning werd 2,5 liter ghb (partydrug), 50 gram cocaïne, 500 XTC-tabletten, 100 gram speed en hennep aangetroffen. De 20-jarige bewoner van het pand werd aangehouden. Hij verklaarde de drugs te hebben voor de verkoop. Hij is inmiddels in verzekering gesteld.

Aanrijding met letsel
Winkel, zondag 2 november 2003.
Op zondagavond omstreeks 18.25 uur reed een 22-jarige man uit Winkel in een personenauto over de Trambaan in zijn woonplaats. Hij wilde op de kruising met de Corsolaan linksaf de Trambaan blijven volgen. Hierbij zag hij een 58-jarige man uit Nieuwe Niedorp die op de fiets over de Trambaan in de richting Dorpsstraat reed, over het hoofd. De fietser werd geschept en viel tegen het voorraam van de auto aan. Hierbij liep het slachtoffer verwondingen op. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar.

Overval: verdachte aangehouden
Hippolytushoef, maandag 3 november 2003.
Op maandagmiddag omstreeks 12.15 uur werd in het Hippokartcentrum aan het Molenveld te Hippolytushoef een man betrapt die goederen weg wilde nemen uit het kantoor van het bedrijf. Toen het personeel de man wilde aanhouden, nam hij een dreigende houding aan. Hij zei geweld te zullen gebruiken als men hem niet zou laten gaan. De man liep het bedrijf uit, stapte in een personenauto en reed hard weg. De verdachte, een 26-jarige Alkmaarder, kon om 12.40 uur worden aangehouden door gewaarschuwde politie in Harlingen. Hij is inmiddels overgedragen aan de politie in het district Noordkop. De door de verdachte gebruikte auto bleek afgelopen weekeinde te zijn gestolen bij een sporthal in Obdam.