Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving

Alkmaar 03-11-2003 - 16.30 uur

Inbraak in woning
Noord-Scharwoude, zondag 2 november 2003.
Tussen zaterdag 22.30 uur en zondag 12.00 uur werd er ingebroken in een woning aan de Korenmolen te Noord-Scharwoude. De daders kwamen binnen door een achterraam dat op de "kierstand" gestaan had. Uit de woning werd geld, computerspellen en een blok kaas uit de koelkast ontvreemd.

Rijbewijs ingevorderd
Noord-Scharwoude, zondag 2 november 2003.
Op zondagmiddag omstreeks 16.55 uur werd op de Schagerweg te Noord-Schawoude een 28-jarige man uit Schagen in een personenauto gecontroleerd. De man reed 151 km per uur op een plaats waar 100 km per uur is toegestaan. Hij kreeg niet alleen een proces-verbaal, maar moest ook zijn rijbewijs inleveren.

Aanrijding met alcohol
Alkmaar, maandag 3 november 2003.
Op maandagmorgen omstreeks 02.00 uur reed een 22-jarige man uit Warmenhuizen in een personenauto over de Paardenmarkt in Alkmaar. Hier raakte hij de macht over het stuur kwijt en kwam tegen een verkeersbord tot stilstand. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 895 ug/l. Dat is ruim vier maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Aanrijding met letsel
Alkmaar, maandag 3 november 2003.
Op maandagmorgen omstreeks 09.45 uur vond er op de Pettemerstraat in Alkmaar een aanrijding plaats waarbij een 33-jarige man uit Sint Pancras gewond raakte. De man reed op een fiets en volgde de rotonde in de Pettemerstraat. Een 80-jarige man uit Alkmaar, in een personenauto, wilde genoemde rotonde verlaten en zag de fietser over het hoofd. De fietser liep nekklachten op.

Inbraak in bouwkeet
Alkmaar, maandag 3 november 2003.
Afgelopen weekeinde werd er ingebroken in een bouwkeet aan het Oudorperdijkje te Alkmaar (voormalige "Rooie dorp"). Uit de keet werden een koffiezetapparaat, een haspel en een EHBO-koffer ontvreemd. Bij een keet op de Laat in Alkmaar werd een poging gedaan om in te breken. De daders bleken niet in de keet te zijn geweest.